2009. szeptember 19., szombat

Törvénytelenség

A BCKSZ tiltakozik a törvénytelenség miatt és teljes szolidaritását fejezi ki a Koós -Pergel család éhségsztrájkját illetően.
A Koós-Pergel család közel tíz éve kisvállalkozó volt Ózdon. Önerőből kiskereskedelmet folytattak és pneumatikus gépekhez olajszűrő berendezéseket forgalmaztak. Ezek a berendezések egyenként is több százezer Ft-os termékek. A Család KOPÉ BT je, mint forgalmazó került üzleti kapcsolatba Ózd és térsége nagyhírű építő és szolgáltató cégével a KELLER Kft -vel. A nevezett Kft előbb kisebb, majd egyre nagyobb összegek kifizetésével maradt el, miközben a KOPÉ Bt a felvásárolt termékeket kifizette, a járulékokat és adókötelezettségeinek eleget tett.
Jelenleg a BT. a családi vállalkozás, amely a család egyetlen jövedelemforrása, tönkremenőben van. A házukat már árverezik, ha előbb nem sikerül eladniuk, mert erre kényszerültek. Az ózdi székhelyű KELLER Kft a család kéréseinek, majd fizetési felszólításainak rendre nem tett eleget. Sőt a legutóbbi nyilatkozatuk a KOPÉ Bt –hez az volt, hogy menjenek, ahova akarnak, akár a bíróságra is. A Bt ügyvivője megtudta, hogy a nevezett K. Kft csak papíron létezik, fizetőképtelen és a Kft tulajdonosai megannyi kis céget hoztak, hoznak létre, melyek nem jogutódjai a család felé tartozást felhalmozó KELLER Kft-nek.
A Bt beltagja, kétgyermekes csalàdapa hetekkel ezelőtt elkeseredésében eldöntötte, hogy ebben a jog –és törvénytelenségben, elkeserítő helyzetére nem találva megoldást, éhségsztrájkba kezd. A Bt kültagja, Koós Balàzsné, Anikó magàra vàllalva a feladatot: « Én akkor úgy döntöttem, hogy nekik van két iskolás gyerekük (az unokàim), akiket fel kell nevelni, nekem meg már úgyis mindegy, 62 évesen nincs annyi vesztenivalóm, értem már nem kár ». Autójával leparkolt a K Kft tulajdonosainak háza előtt, természetesen a rendőrségi engedélyek birtokában, és már több mint egy hete éhezik és sztrájkol. A város, Ózd MSZP-s polgármestere és képviselői ezt magánügynek minősítették. A TV –k, a tartozást felhalmozó Kellerék, jönnek, mennek, sajnos a kárvallottat szóra sem méltatják.
Anikót közben kiszáradás, és az éhezés miatt jelentkező tünetek miatt a mentő már kétszer is kórházba vitte.
Az éhségsztrájkoló elmondja, egyszerűen nem tudja elhinni, hogy a törvénytelenség ilyen mértékű legyen, hogy az adóját és egyéb kötelezettségeit teljesítő kényszervállalkozót törvényesen be lehessen csapni. Ha ez így van, hogy a kóklerek, a zsiványok társadalmát éljük, a törvényt követő becsületes embernek nem lehet igaza, akkor a sztrájkját haláláig folytatja.
Nem hagyhatjuk!
Koós-Pergelék ügye egy a sokszázezer közül, amely jól mutatja, hogy milyenek az alkotmányos, törvényes viszonyok ma Magyarországon.
Szégyen és gyalázat lesz, ha a város, Ózd MSZP-s polgármestere, a honatyái és országgyűlési képviselője, Dr. Tóth István, aki ráadásul civilben orvos, ezt az ügyet magánügyként kezelik a jövőben is és a tragédia bekövetkezik.
A Bt beltagja, kétgyermekes csalàdapa hetekkel ezelőtt elkeseredésében eldöntötte, hogy ebben a jog –és törvénytelenségben, elkeserítő helyzetére nem találva megoldást, éhségsztrájkba kezd. A Bt kültagja, Koós Balázsné, Anikó magàra vàllalta a feladatot: « Én akkor úgy döntöttem, hogy nekik van két iskolás gyerekük, akiket fel kell nevelni, nekem meg már úgyis mindegy, 62 évesen nincs annyi vesztenivalóm, értem már nem kár ». Autójával leparkolt a K Kft tulajdonosainak háza előtt, természetesen a rendőrségi engedélyekbirtokában, és már több mint egy hete éhezik és sztrájkol. Koós Balázsné a 62. születésnapját sztrájkja közepette „ünnepelte”, annak biztos tudatában, hogy ha a helyi és országos politikusok érzéketlenek is maradnak, a civil társadalom nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.