2012. január 10., kedd

Az ESZSZ (ETUC) elítéli a nacionalista fordulatot Magyarországon

2012. jan. 10.

A Európai Szakszervezetek Szövetségét (ETUC) erôsen nyugtalanítja a magyar kormány nacionalista és erôszakos fordulata. Az állampolgárok ezentùl szabadsággyilkos Alkotmány alá vettetnek, minden nappal csökkennek közös és egyéni jogaik. A sajtópluralizmus, az igazságszolgáltatás függetlensége veszélyben van.
A magyar kormány rekordidô alatt megszavaztatta a Munkatörvénykönyv reformját, mely a dolgozók, különösen a legsérülékenyebb dolgozókét jogait mélyen sérti.
Orbán Viktor kormánya sùrolja a gazdasági patriotizmus határát, mely csak hiù ábránd marad, hiszen az ország a válságba egyre süllyed. A forint értéktelenedik, a tôke menekül, az adósság robbanás előtt áll, Magyarország továbbra is függ az Európai Uniótól és a Nemzetközi Valutaalaptól. Az ESZSZ szolidáris azokkal a magyarokkal, akik ezrével mentek tiltakozni a kormány ellen január elején.
Bernadette Ségol, az ESZSZ fôtitkára kijelentette: «Az Európai Unió nem tudja kiigazítani Orbán Viktornak a sajtópluralizmust, az igazságszolgáltatás függetlenségét és a demokratikus ellenhatalmat veszélyeztető intézkedéseit. Cselekedni kell, hogy az EU garantálta alapvetô jogok teljes mértékben tiszteletben legyenek tartva. Barroso elnök kezdeményezéseit meg kell erôsíteni. Az ùgynevezett gazdasági patriotizmus nem vezet sehova, ez csak egy elítélendô nacionalista és populista fordulat, mely gyászos következményekkel jár a dolgozókra és minden állampolgárra.»

Az Európai Szakszervezetek Szövetsége európai szinten képviseli a dolgozók közös érdekeit. 1973-ban alapították, ma 36 ország 84 szakszervezete, 12 szektoriális föderáció a tagja.
Az ETUC megtalálható a Twitter, YouTube és Flickr közösségi oldalakon is.

Több információ:
Patricia Grillo,
sajtókommunikációs felelôs
Tel: + 32 (0)2 224 04 30 - GSM: + 32 (0)477 77 01 64
E-mail : Pgrillo@etuc.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.