2013. augusztus 28., szerda

Szíria


 

 

 

 

"Nemet a szíriai katonai beavatkozásra! Nemet a háborúra!"


 
Franciaország politikai vezetői a szíriai katonai beavatkozás mellé álltak. Végül pedig az USA fog dönteni.

Hónapok óta emberek tízezrei halnak meg, százezrek menekülnek el. Az egész világ elborzad a véres színjátéktól, a bombázásoktól, támadásoktól, vegyi fegyverektől… Emlékezünk az iraki tömegpusztító fegyverekről szóló vádakra is 2003-ból, amely a katonai támadás ürügyéül szolgált. Ma, az ENSZ-vizsgálat eredményét meg sem várva a nagyhatalmak, amelyek kérték azt, kijelentették, hogy meg kell büntetni a rendszert és légicsapásokat akarnak mérni a szíriai népre.

Ezek a nagyhatalmak nem is olyan régen még rendszeresen meghívták magukhoz a szíriai elnököt, s érdekes módon csak most látják, hogy rendszere erőszakos. A másik oldalon pedig a Szaud-Arábia finanszírozta és az Al-Kaidához tartozó dzsihadista csoportoknak alávetett «ellenzék» legalább annyira erőszakos gyilkos. A nagyhatalmak krokodilkönnyei... Látjuk a mai Irakot: az ország széthullott, terrorista cselekmények nap mint nap, káosz, ide vezetett a katonai beavatkozás.

A líbiai beavatkozás eredménye ugyanez. Líbia után pedig a fegyveres csoportok Malin ütöttek rajt, ekként igazolva a francia beavatkozást.

A POI a demokratikus és munkásmozgalom hagyományai szerint a háború ellen harcol, a békéért, a népek jogaiért. A katonai beavatkozás nemcsak nem oldja meg a drámai helyzetet, de súlyosbítja azt és újabb intervencióhoz vezet, újabb háborúhoz, újabb erőszakhoz.

 Állást foglalunk mindenféle katonai csapás, beavatkozás ellen. Feltételek nélkül állunk a szíriai nép mellé. Meg vagyunk győződve arról, hogy a világ népeinek megvan az a képessége, hogy megakadályozza a barbárság általánossá válását.  

Nemet a háborúra! Nemet a beavatkozásra!

Francia Független Munkáspárt
Claude Jenet,  Jean Markun, Gérard Schivardi, Daniel Gluckstein, országos titkárok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.