2014. július 5., szombat

Röviden


A francia és a svéd vasutasok után a belgák sztrájkoltak szakszervezetükkel együtt az anyagi és személyzeti eszközök hiánya miatt, amellyel az EU és az őket kiszolgáló kormányok készítik elő a vasút teljes magánkézbe adását. Brüsszel és az ország számos pályaudvarán az élet megállt.

A brit munkáltatók az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból való esetleges kilépése kapcsán kifejezték nyugtalanságukat. Nem járható út, állítja John Cridland, a brit ipari konföderáció vezetője és tudatja, hogy a munkáltatók minden nyomást fenntartanak az ország benntartása érdekében.

Dél-Afrika: a tartományi parlamentből rendőrség segítségével távolítottak el 7 képviselőt, akik nem voltak hajlandóak levetni vörös öltözéküket, mely pártjuk, az EFF és harcuk színe. Julius Malema arra figyelmeztet, hogy az uralkodó Afrikai Kongresszus Párt a diktatúra kialakítása felé halad.
 
Irakot és régióját 3 évvel az amerikai csapatkivonások után a teljes diszlokáció fenyegeti. Az iraki kormány a dzsihádisták ellen az USA-t hívja segítségül. Obama állítja, az amerikai csapatok nem térnek vissza harcolni, csak az iraki hadseregben működő tanácsadóik, valamint Bagdad kérésére légicsapásokkal tudna segíteni. Irak jelenleg három nagy zónára oszlik. Demonstrálja, hogy ha a nagyhatalmak beavatkoznak, a nemzeti keretek széttörnek és káosz lesz úrrá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.