2015. május 13., szerda

A Toyota nyújtotta bizonyíték




Daniel Gluckstein,a POI (Parti Intépendent Ouvrier - Független Munkáspárt) országos titkára

 

Az előző évihez viszonyítva közel 20 %-kal nagyobb, történelminek minősíthető profit a közel 100 ezerrel kevesebb gépkocsi eladása ellenére  – ezt az eredményt jelentette a Toyota, a világ elsőszámú autógyártója.

A multinacionális vállalat meg is magyarázza, hogy az alacsonyabb értékesítés ellenére a nagyobb haszon elérését az «előállítási ár csökkentésére fordított erőfeszítések» tették lehetővé — a túlzott kizsákmányolás, a delokalizáció, a bérek csökkentése, a munkaritmus fokozása. A jövő évi előrejelzések pedig ennek folytatását igérik… Ilyen módon készíti elő a ma termelékenységi és versenyképességi növekedése a holnap munkahelyét.  

Holott fordítva van. A termelékenységi és versenyképességi növekedés fabrikálja a profit növekedését és a ma, valamint a jövő elbocsátási hullámát.  

Ma mutatja be az Hollande-Valls-kormány az Európai Bizottságnak «Franciaország európai projektjét». Elkötelezi magát a «strukturális reformok» megvalósítása mellett, melyek «alapvetőek a gazdaság versenyképesebbé tételéhez» olyan akciókkal, amelyek a «mozgástér restaurálását célozzák».

Az Hollande-Valls-kormányt, a Toyota, a multik, a túlzott kizsákmányolás kormányát egyetlen cél vezérli: lehetővé tenni a tőkés osztály profitnövelését. Ennek érdekében nyirbálja a közkiadásokat, felelősségi paktuma ezért akar 50 milliárd eurót spórolni (aztán plusz 30-at), ezért akarja a Macron-törvényt, a kollégiumi reformot, stb.  

Abban nincs semmi meglepő, hogy a tőkés osztály egyre több profitot akar. De tudná-e realizálni, ha az intézményes pártok, kivétel nélkül mind, különböző szinteken mindenféle vezetők, nem vetnék alá magukat – isteni és szakrális eredetű törvényként –  az Európai Unió, az Európai Központi Bank szerződéseinek, direktíváinak és egyéb parancsának? Ha nem hinnének a mesének, hogy az emberiség jövője a versenyképesség és a produktivitás növekedésének, tehát a túlzott kizsákmányolásnak a függvénye?

A munkahelyek megőrzése – a termelés bővítése, vagyis a fogyasztásé, a vásárlóerőé és a közszolgáltatás fenntartása. Ez pedig csak úgy megy, ha szakítunk a minden kormány folytatta őrült futóversennyel, amelyet a pénzügyi tőke követel.

Társunk, aki a Toyotáról szóló információt átadta, kisérőlevelében megjegyzi: «Hogyan tudnánk megszabadulni ettől a politikától, hogy megmentsük a civilizációt a katasztrófától? Hogyan lehet végezni a politikai intézményekkel, amelyek lehetővé teszik a multik diktatúráját, a Toyotáét, a részvényesekét, a bankokét és másokét, az Európai Unióét, a trojkáét, az V. köztársaságét?». A válasza: «Ma is, mint tegnap az egyetlen kérdés: merni és válllalni a szakítást».

 

A Független Munkáspárt országos föderális tanács megerősíti, «senki nem képviselheti a dolgozók, a fiatalok érdekeit, aki a kormánynak a legkisebb támogatást is nyújtja». A kormánypolitika minden aspektusa ellen harcolni kell. «Ezt a kormányt meg kell dönteni, politikáját blokkolni», ahogyan szintén «szakítani kell az Európai Unió kötelékével, melyek a pénzügyi tőkének alávetett kötelékek».

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.