2011. május 27., péntek

ÁLLAMPOLGÁRI JAVASLAT A 2011 SZOCIÁLIS KONZULTÁCIÓHOZ



Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Tisztelt Kormány!

Hozzánk, állampolgárokhoz címzett reménytkeltő levelük mind–mind az életünket megkeserítő gondokra kér választ! Ezt a választ adjuk meg néhàny kiegészítéssel, hogy a sorsunkat illetően lehet-e reményünk.

Azt gondoljuk, hogy a sokrétű kérdőívben a kérdések közül az alábbiak maradtak ki:

1. A szolgáltatók és a bankok a tartozásainkat mintegy áruba bocsájtják és behajtó cégek a többször elszámolt tételekkel, irreálisan magas adminisztrációs díjjal és napi jegybanki alapkamattal a még fizetőképeseket, a fizetni akarókat hozzák olyan helyzetbe, hogy:
- számukra véglegesen lehetetlenné válik az adósság rendezése;
- örökös adósságcsapdába, fiskálisok rabszolgaságába kerül.

2. A bankok és a behajtócégek eljárásaik során, és különösen a bíróságok, alapjaiban sértik meg az egyénhez fűződő állampolgári jogokat. Úgy és olyan módon döntenek az érintettek nélkül, hogy az sérti az egyéni szabadság fogalmát.

3. A kérdőívben a kérdések közül véletlenül kimaradt, hogy konkrétan a devizahitelek kamat- és egyéb ki nem számítható költségei oly mértékben emelkednek a szerződés egyoldalú módosításával, hogy sok honfitársunk ezért válik fizetőképtelenné. Továbbá az áramszolgáltatók és a gázszolgáltatók számláiban megjelölt számítások követhetetlenek és ezzel az állampolgárt kiszolgáltatott helyzetbe hozzák, arról nem beszélve hogy tömegek félrevezetéséről, becsületes emberek százezreinek szisztematikus, körmönfont becsapásáról van szó.

4. Súlyos egyéni jogokat sértő a végrehajtók eljárása, tisztelet az igen kevés kivételnek. Itt kell megjegyezni, hogy a nehéz helyzetbe kerültek a hónapokig egy fillért sem vehetnek ki bankszámláikról, mert azt 100 %-ban lefoglalják. Ezzel a súlyos helyzetbe került emberek tömegei nem a megoldás, hanem a szociális gettólétbe kerülnek.

Azt feltételezzük mi állampolgárok, hogy a kormány akarata az, hallgassuk meg egymást új és hiteles módon, szakítva a múltbéli gyakorlattal. Azt is feltételezzük, hogy a kormány – érdekéből fakadóan – figyelembe veszi ezen javasolt kérdések szociális konzultációban történő megtárgyalását amely a megoldást meghozza.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!
Tisztelt Kormány!
Köszönjük ha meghallgattak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.