2016. január 15., péntek

Kaleidoszkóp



   A magyar kormány úgymond "jelentős terrorveszély esetén" hatvan napra kontroll nélkül korlátozhatná az emberek mozgásszabadságát, a postai vagy az internetforgalmat, a gyülekezési jogot vagy a külföldiek beutazását (a Jobbik meghurrázta).
  Tegnapelőtt a francia bíróság a Goodyear d’Amiens-Nord 8 volt dolgozóját 9 hónap börtönre itélte, mivel azok a 2014-ben bezárásra szánt üzemben az igazgatóság tagjait 30 óra hosszat elzárták. A multinacionális vállalat ellen, amely nyomorra kázhoztatja többezer dolgozó családját, természetesen semmilyen eljárás nem folyik. Szolidarítás francia társainkkal a demokráciára nézve nyugtalanító itélet elleni küzdelemben!
  Belgium kormányát az Európai Bizottság felszólította, hogy a 35 multinacionális nagyvállalatnak nyújtott 700 millió eurós adókedvezményt szedje be. Az illetékes miniszter: "mindent megteszek, hogy ennek hatását csökkentsem", vagyis annak érdekében, hogy a multiknak mégse kelljen fizetniük. Azokat az EU-követeléseket természetesen elfogadja, hogy további szigorításokat hajtsanak végre, a nyugdíjkorhatárt 67 évre emeljék, a bérindexálást felfüggesszék, stb…

     Pekingi egyetemi kutatók mutatnak rá, hogy Kínában a szegények és gazdagok közötti egyenlőtlenség nagyobb, mint az Egyesült Államokban! Dél-Afrikában és Brazíliában pedig még ennél is nagyobb. Kínában a kommunista part tartja kezében a hatalmat, a Dél-afrikai köztársaságban is  kormányalkotó erő a kommunista párt, Brazíliában pedig a Dolgozók Pártja. A munkásállamban a (párt)bürokrácia vagy egyre inkább a globális tőkésosztály szervezete lesz és visszaveti az országot a kapitalizmusba; vagy a munkásosztály eltapossa a bürokráciát és utat nyit a szocializmus felé” - írta Trockij 1938-ban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.