2012. február 6., hétfő

Hírek és vélemények

Több mint hatvanmilliárdot költöttek magukra a minisztériumok a kormányváltás óta. Ebből 17 milliárdot elutazgattak, hatmilliárdért autókat vettek, de a legtöbbet informatikai eszközökre fordították – közben elbocsátanak, felszámolnak, de nem a vízfejet!

A volt kormányfő után a jelenlegi miniszterelnök is ellátogatott „a zemberekhez”. Orbán Viktor egy hajléktalanszállót keresett fel, s megállapította: „rend és biztonság van, nincs balhé” – a nép közé leszálló királyokból van elég …

Szervezetenként évi 100 millió forintot kaphatnak a kormánytól a Versenyszféra Konzultációs Fórumának (VKF) tagjai - tudta meg lapunk. Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) mintájára létrehozott háromoldalú tanácskozó testületben csak az a három szakszervezeti konföderáció, illetve vezetőik, Gaskó István, Palkovics Imre és Pataky Péter kaptak helyet, akik aláírták a Munka törvénykönyvéről (Mt.) szóló megállapodást Orbán Viktorral – a pecsovicsok jutalma.

Több száz bíró fontolgatja, hogy kilép a Magyar Bírói Egyesületből (Mabie). Az elvileg érdekvédelmi szervezetként fellépő Mabie vezetősége ugyanis többször felhatalmazás nélkül foglalt állást és nyilatkozott a tagság nevében, ráadásul olyan kérdésekben, amelyekben lényegesen megosztottabbak a bírák, mint ahogy azt ezekben a közlésekben beállították – a bürokrácia fejből is tudja, hogy mi kell a biráknak…

Titkos találkozón vett részt a Kúria vezetése az igazságügyi államtitkárral Balatonőszödön – és a felvétel mikor kerül nyilvánosságra?

További tüntetések várhatóak Szlovákiában a szlovák politikai elit korruptságára mutató lehallgatási botrány miatt. Az első megmozduláson országszerte tízezrek vonultak az utcákra – pedig csak a jéghegy csúcsa.

A börtönbüntetés miatt sem mond le polgármesteri feladatainak ellátásától Nagy Lajos, Baktalórántháza polgármestere és (a politikus 2 év felfüggesztett börtönbüntetést kapott) és alpolgármestere, Vida Károly – aztán nehogy ne csak jelképes legyen az a felfüggesztés!

Engedékeny választ készül küldeni a kormány Brüsszelnek – összenő az, ami összetartozik…

Bejelentette lemondását a román kormányfő, amelynek okaként a „politikai-szociális feszültséget” jelölte meg. A miniszterelnök pártja elvesztette választótáborának mintegy ötödét (népszerűsége 33-ról 15 százalékra esett vissza) – példaszerűen demokratikus ország.

Nagyrészt csupán „segédmunkásként” számítanak a szolgálatba visszatérni szándékozó nyugdíjas rendőrökre, ez derül ki a napokban megjelent belügyminiszteri utasításból, fizetésük megegyezik majd a szolgálati járandósággá átalakított nyugdíjukkal (csupán nem vonják le belőle a 16 százalékos szja-t), s nem is szakterületükön alkalmazzák őket – gyakorlatilag ingyen dolgoznak! Ügyes!

260 millióért kötött szerződést ügyvédi irodákkal, tanácsadó cégekkel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az előző kormányok által kötött, a tárca szerint előnytelen megállapodások kivizsgálására. Ám a gyanúsnak tartott mintegy száz PPP-szerződést («állami-magánszektor együttmûködése») mégsem tárgyalták újra – a pénz meg elment ahogy szokott; az állam ahogy tavaly, idén is 120 milliárdot költ a PPP-programokra fenntartására.

A magyar adósságráta emelkedett a legnagyobb mértékben az egész Európai Unióban tavaly a harmadik negyedévben, közölte az Eurostat hétfőn – nafene, pedig annyira folyik a nagy stabilizáció, talpraállítás, hogy majd’ beledöglünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.