2024. június 10., hétfő

Franciaország - Kommüniké

 


Zárjuk el a reakcióhoz vezető utat, vessünk véget Macronnak!

Munkásegységet!

Macront legyőzték. Június 9-én pártja a regisztrált szavazók mindössze 7%-át szerezte meg.

Amit elutasítottunk, az a külföldön folytatott háborús politika, hiszen Macron a múlt héten bejelentette Mirage 2000-5 repülőgépek szállítását Ukrajnának és megerősítette szándékát, hogy francia csapatokat küld oda.

Amit elutasítottunk, az az itthoni háborús politika a munkanélküliek, a szociális biztonság, a munkavállalók és a munkanélküliek ellen, munkások és a fiatalok ellen. A hétfőn bejelentett 12%-os gázáremelés tovább fojtogatja a munkáscsaládok költségvetését.

Amit elutasítunk, az a demokratikus szabadságjogokat elfojtó erős állam felé való menetelés, a szakszervezeti aktivisták és a fiatalok elnyomása, Darmanin rasszista törvénye.

Macron vereséget szenvedett. El kell távolítani és vele együtt a politikáját is.

A demokrácia követeli az V. Köztársaság reakciós bonapartista intézményeinek megszüntetését, amelyek teljes hatalmat adnak az elnök-Bonaparte-nak.

Egy dolog biztos: a megoldás nem a rasszista és reakciós szélsőjobboldalról fog jönni, amely, ha hatalomra kerülne, még tovább súlyosbítaná a munkásellenes támadásokat.

A kiút a munkavállalók és szervezeteik egységében rejlik, hogy véget vessünk Macron és háborús politikájának, a munkavállalók és családjaik követeléseiért, a szociális védelemért és visszahódításáért, a demokratikus szabadságjogokért és a munkajogokért, a demokratikus szabadságjogokért.

A kiutat egy olyan kormány jelenti, amely szakít a háborús politikával, a munkások és a demokrácia kormánya, amely nem fog habozni, hogy szakítson a diktatúra béklyóival.

A munkások és a demokrácia kormánya nem fog habozni, hogy levesse a diktatorikus Európai Unió és az V. Köztársaság kényszerzubbonyát, és intézkedéseket hoz a dolgozó nép érdekeinek védelmében.


( A Parti des Travailleurs Országos Elnökségének ülése, Montreuil, június 10., 12 óra.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.