2019. február 19., kedd

«Zsidók vagyunk és anticionisták»


Az Union Juive Française pour La Paix (Francia Zsidó Unió a Békéért)  «Zsidók vagyunk és anticionisták»


MEHDI FEDOUACH / AFP

Olyan szavak ezek, amiket nemigen hallunk. Az Union Juive Française pour La Paix, mely magát «anticionistának» definiálja,  kommünikéjében fejti ki álláspontját miközben mintegy 30 francia parlamenti képviselő törvénytervezetet nyújt be az "anticionizmusnak antiszemitizmuskénti hivatalos elismeréséről".

«Zsidók vagyunk, egy hosszú éra örökösei, mely alatt a zsidók nagy többsége úgy találja, hogy emancipációja, mint elnyomott kisebbségé, az egész emberiség emancipációja által fog megvalósulni», írják a bevezetőben. 


«Cionistaellenesek vagyunk, mert elutasítjuk a zsidók elkülönítését az emberiség többi részétől. 
Anticionisták vagyunk, mert a Nakba, a palesztin többséget ért előre megfontolt etnikai tisztogatás 1948-49-ben, olyan bűn, amit helyre kell hozni.

Cionistaellenenes vagyunk, mert antikolonialisták is. 

Anticionisták vagyunk, mert rasszizmusellenesek és elutasítjuk az Izraelben hivatalossá tett apartheid rendszert.

Cionistaellenesek, mert mindenütt az "egymással jogegyenlőségben élés" mellett állunk ki», teszik közzé. 


«Azok, akik a megszállás, a gyarmatosítás, a gázai blokád, a letartóztatott gyermekek, a tömeges bebörtönzések, a törvényesen megengedett kínzások ellenére az izraeli politikát feltétel nélkül támogatják, szabadsággyilkos törvényt készítenek elő egybeolvasztva az antiszemitizmust az anticionizmussal. Nem hallgatunk! », igéri a szervezet, amely febr. 19-én este 19 órakor Párizsban a Ménilmontant térre hirdetett demonstrációt, az «antiszemita tettek ellen, eszközként felhasználásukkal, a rasszizmus mindenféle formájával szemben ellen».


Forrás: https://www.lecourrierdelatlas.com/societe-l-union-juive-francaise-pour-la-paix-nous-sommes-juifs-et-nous-sommes-antisionistes--21498

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.