2017. december 13., szerda

Logikai füzér a face-ről vadászva

 


A tagállamok költségvetési hiányát, pénzügyi mérlegét, sőt nagyobb befektetéseit is kötelező uniós rendeletek szabályozzák, és ezek betartását szigorú szankciók biztosítják. A szociális egyensúly felbomlása, a szegénység, a munkanélküliség, az egészségügy és az oktatás leépülése esetén azonban az Európai Bizottság csak fejcsóválással fejezi ki nemtetszését.

Az OLAF eddig 40 eljárást le is zárt Magyarországgal szemben, de csak 3 esetben - köztük a 4-es metró ügyében - történt vádemelés.

Habár a Nemzetközi Valutaalapot korábban többször bírálta Orbán Viktor, amiért beleszól a nemzetpolitikába, most a szervezet éves közgyűlésén szerződést írt alá a nemzetgazdasági miniszter a Valutaalap társintézményével, a Világbankkal.

A gazdaságok alig több mint öt százaléka használja a földek kétharmadát. 2017 első felében kifizetett 200 milliárd forintnyi agrártámogatás 60 százalékát a gazdák csupán 3,8 százalékának osztották ki, a gazdák fennmaradó 96 százaléka osztozik a 40 százalékon.

A banki tartozás miatti lakáselkobzások: 2015 egészében nagyjából 2300 esetben jártak el a végrehajtók, tavaly már 3200 körül volt az ügyek száma, idén pedig az előzetes adatok 3600 alkalomról szóltak.

Más tagállamokban sem fenékig tejföl: az átlagos éves 3500 kilowattóra áramfogyasztásért Belgium franciajkú lakosai a 2017 szeptember végén már majdnem évi 900 eurot fizetnek. Ugyanott : az átlagos nyugdíj havi 1 248 euro – viszont az átlagos idősotthoni ellátás 1 665 euró havonta…  

3 év alatt a francia utcákon 6730 hajléktan ember fagyott meg.

A jobboldal "EU-ellenessége" hamis és demagóg. Szavatolná az emberi, demokratikus és munkásjogokat, a megszerzett vivmányokat és azok visszaállitását? Kiálll a kizsákmányolás és elnyomásmentes társadalom mellett? Csakúgy nem, ahogyan az Unió sem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.