2018. február 6., kedd

Győztek a német vasasok!

 Többhetes mozgósítás és a múlt heti 24 órás sztrájk után elérték, hogy 4,3 %-kal emeljék bérüket és a 28 óra/hetes munkaidőt is annak, aki ezt igényli 2 éves max. időrtamra.  


Az egyezség a múlt éjszaka született Stuttgartban és Baden-Würtemberg 900 ezer dolgozóját érinti. Az ország többi részén is követik az elkövetkezendő napokban. 

«Ez az egyezmény óriási előrelépés a munka modern szervezésében. A dolgozóknak szava van…» jelentette ki Jörg Hofmann, az IG Metall (több, mint 4 millió tag) szakszervezet elnöke.
«A dolgozók jelentős béremelést értek el, vásárlóerejük nőtt. Megérdemeltelten, mert a szektor sikeréhez ők járultak hozzá. A munkaszervezésben is fordulatot jelent az egyezség, eddig a rugalmasság a munkáltatók privilégiuma volt, mától a dolgozóknak is joga lesz, hogy munkaidejüket lerövidítsék egészségi, családi, stb. okból.  
Az IG Metall megmutatta, hogy a küzdelmet megnyerhetjük, ha világos és pontos célt tűzünk ki és hosszútávú stratégiát dolgozunk ki. Bebizonyítottuk, hogy jelentős erős képviselünk és óriási szolidaritási hullámot érhetünk el".











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.