2023. április 17., hétfő

Izrael több mint 1000 palesztint tart fogva vád és tárgyalás nélkül

Az izraeli börtönhatóságok egyidejűleg több palesztint tartanak fogva vád és tárgyalás nélkül, mint az elmúlt 20 évben bármikor.

Az adminisztratív fogva tartásként ismert gyakorlat a brit gyarmati uralom közvetlen folytatása.

Az adminisztratív őrizetbe vételi parancsokat általában hat hónapos időtartamra adják ki, de határozatlan időre meghosszabbíthatók. Ezen intézkedések értelmében a fogvatartottakat vád és tárgyalás nélkül tartják fogva, és sem ők, sem az ügyvédjeik nem láthatják az ellenük szóló bizonyítékokat.

Izrael jelenleg több mint 1000 palesztint tart fogva ezen utasítások alapján, köztük gyerekeket és korábbi foglyokat is - derül ki a HaMoked nevű, a megszállás alatt élő palesztinokkal szembeni izraeli visszaélések ellen kampányoló szervezet által szolgáltatott adatokból"."

Tamara Nassar újságíró cikkének további része az ügynökség honlapján olvasható.

Szintén az Ügynökség honlapján olvasható ez az április 12-én kelt cikk a halálos veszélyben lévő palesztin politikai fogoly, Khader Adnan helyzetéről: Khader Adnan palesztin "haldoklik" egy izraeli börtönben 67 napos éhségsztrájk után. (https://agencemediapalestine.fr/)

A politikai foglyok nemzetközi napján gyűléseket szerveznek, mint például ma este fél hétkor a Bastille Operaház előtt, a Nemzeti Kollektíva a palesztinok és izraeliek közötti igazságos és tartós békéért felhívására.

Az Ügynökség honlapján olvasható ez a 2010. április 14-i cikk is, amely az Európai Uniónak az izraeli apartheid rendszerrel való pénzügyi és politikai cinkosságát dokumentálja: "Horizont Európa: A palesztinai halál, diszkrimináció és kényszerkitelepítés finanszírozása" - Az ECCP (The European Coordination of Committees and Associations for Palestine) elemzi az EU bűnrészességét az izraeli bűnökben.

(Agence Media Palestine )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.