2019. november 14., csütörtök

Az izraeli támadás áldozatai nem névtelenek …



Kevesebb mint 72 órája Izrael hadserege több mint 34 palesztin személyt ölt meg, közöttük gyerekeket, és több mint százat sebesített meg. A nemzetközi sajtó «összecsapást» és « rakétákra adott megtorló csapást» emleget. Mi áll emögött?
2019 nov. 12-én izraeli katonák végeztek Baha Abu al-Atával, a gázai iszlám dzsihád egyik vezetőjével és feleségével. Ez váltotta ki Gázában az Izraelnek szánt rakétákat. 
Válaszul Izrael bombázni kezdte Gázát, 14-én 30 személyt ölt meg, miközben egyetlen izraeli sebesült meg a rakétáktól. Eddig a Hamas távol tartotta magát, de ha az izraeli túlzott mértékű «kaland» folytatódik, sor kerül az eszkalálódásra is.
Nemzetközi akcióra van szükség, hogy újabb halottaik százait elkerülhessük. De nem elég véget vetni az erőszaknak, ki kell kényszeríteni azt is, hogy Izrael fejezze be a palesztinokat sújtó 12 éve tartó blokádot, az apartheid-politikát, az emberi jogok sárba tiprását, Ciszjordánia megszállását.
Az izraeli napilap, a Haaretz cikke Gideon Levy tollából (francia nyelven): «Miért kellett meggyilkolni az Iszlám Dzsihád vezetőjét, ha az semmit nem hoz Izraelnek? Akkor miért kellett megtenni?»


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.