2022. november 7., hétfő

Az Eensheidscomité - Comité Unité (Egységbizottság Belgium) röplapja: általános sztrájk - 2022. november 9.

 



Miért van szükségük a dolgozóknak most egy másik kormányra?  

A " dolgozók" alatt a túlnyomó többséget értjük, azokat, akiknek csak a munkaerejükből kell megélniük: köz- és magánalkalmazottak, munkanélküliek, fiatalok, diákok, anyák, nyugdíjasok, rokkantak, stb.

Az árak az egekbe szöknek. Az energiaszámlák az egekbe szöknek. A bérek továbbra is befagyasztva maradnak. Ma a következő jelszavakkal mozgósítunk szakszervezeteinkkel együtt:

A béremelésekről való szabad tárgyalás joga - Az energiaárak blokkolása - Az energiaágazatok államosítása - Azonnali intézkedések a magas megélhetési költségek kezelésére. Továbbra is kérnünk kell a De Croo-kormányt, hogy hozza meg ezeket az intézkedéseket?

A Vivaldi-koalíció megmutatta, hogy továbbra is a főnökök érdekeit védi a (munkavégzési) rugalmasság és a katonai kiadások növelésével, a NATO parancsára, miközben a szociális biztonság elleni milliárdos rablást szervez. A munkavállalóknak joguk van a PS-Vooruit (szocialisták) és a PTB-PVDA-hoz (Belgiumi Munkapárt) fordulni, hogy azt mondják: változtassanak a politikájukon, és harcoljanak együtt a társadalmi igazságosság kormányáért! A szocialista minisztereknek azt mondjuk: szüntessék meg a liberálisokkal való szövetségüket, azonnal lépjenek ki a szövetségi kormányból, hogy az egység új dinamikáját teremtsék meg.

Lehetséges a szocialista-PTB többség megszerzése, ha a szakítás programját ajánlják a dolgozó népnek! Előre egy olyan kormányért, amely visszaállítja a nyugdíjkorhatárt 65 évre, és eltörli a szociális járulékcsökkentést az egészségügy tömeges refinanszírozása érdekében! Előre egy olyan kormányért, amelyik onnan veszi el a pénzt, ahol van: a tavaly kiosztott 66 milliárd osztalékot, a nagybankok 6 milliárdos nyereségét! Előre egy olyan kormányért, amely a béreket és a minőségi munkahelyeket támogató politikát valósít meg, és amely eltöröl minden rugalmassági és bizonytalansági intézkedést (rugalmas munka, korlátlan diákmunka, alulfizetett kötelező munka a szociàlis ellátástól függők számára,...)! 

Azzal, hogy a szocialista miniszterek kormányon maradnak, megakadályozzák egy ilyen kormány létrejöttét.

Azzal, hogy lemondtak a dolgozóktól kapott megbízatásról, hogy megvédjék a szociális vívmányokat, felelősek a jelenlegi válságért. Igen, a munkásoknak egy másik kormányra van szükségük, hogy követeléseiket teljesítsék!

Vedd fel a kapcsolatot az Unité-Eenheidscomité-vel, támogasd ezt a küzdelmet, kapj tájékoztatást a szervezet tevékenységeiről és kiadványairól!

Az Unity-Eenheidscomittee 2006 óta küzd az ország munkavállalóinak egységéért, szakszervezeteik egységéért és a szövetségi szociális vívmányok védelméért. Kiadvànyaiban a munkavállalók érdekeinek megfelelő álláspontot képvisel.

Mail: comiteunite.eenheidscomite@gmail.com 

Facebook-oldala : https://www.facebook.com/eenheidscomiteunite/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.