2023. február 16., csütörtök

Egész Európa egy csatatér

Manlio Dinucci

Az egész európai kontinens ma már olyan fegyverkészleteknek ad otthont, amelyeket egy globális összecsapásra, egy világháborúra terveztek.

VOLTAIRE NETWORK | RÓMA (OLASZORSZÁG) | 2023. JANUÁR 23.

Az Egyesült Államok Nyugat-Európában látja az Oroszországgal való szembenállás csataterét.

Az Amerikai Tudósok Szövetsége (FAS) januárban megerősíti a Grandangolo által 2022 decemberében az amerikai légierő egy dokumentuma alapján közölt információt: a C-17A Globemaster repülőgépet engedélyezték az USA B61-12-es atombombájának Olaszországba és más európai országokba történő szállítására. Mivel a Biden-kormányzat tisztviselői bejelentették, hogy a B61-12 szállítása decemberben várható lett volna, úgy véljük, hogy az új amerikai atombombák már érkeznek Európába, hogy Oroszország ellen bevethetőek legyenek.

Az USA és a Nato hatalmas mennyiségű lőszert dob át Ukrajnába a kijevi fegyveres erőknek szállított nehéztüzérséghez. Az USA - hivatalos adatok szerint - eddig több mint egymillió lőszert küldött Ukrajnának 115 mm-es lövedékként, valamint több tízezer rakétát. Mintegy 300 ezer lövedék az amerikai hadsereg izraeli raktáraiból érkezik. A fegyverszállítást egy nemzetközi hálózat irányítja, amelyben Camp Derby központi szerepet játszik. Ez az anyaországon kívüli legnagyobb amerikai arzenál, amely a livornói kikötőhöz és a pisai katonai repülőtérhez kapcsolódik. Az Egyesült Királyság, Franciaország, Lengyelország és Finnország harckocsikat szállít Kijevnek, Lengyelország pedig Abrams harckocsikat szerez be az Egyesült Államoktól, amelyek közül néhányat Ukrajnának szánnak.

Ugyanakkor az Egyesült Államok és a NATO növeli erőinek európai telepítését, amelyet egyre inkább Oroszország ellen irányul. Romániában a NATO a legfejlettebb elektronikus berendezésekkel felszerelt Awacs repülőgépeket telepített, amelyeket folyamatosan a levegőben tartanak az orosz légtér közelében. Szintén Romániába telepítette a Pentagon a 101. légideszant hadosztályt, amely a második világháború óta először állomásozik Európában.

A Nato és az EU "Ellenálló képesség és kritikus infrastruktúrák munkacsoportot" hoz létre. Az Európai Unió Tanácsa szerint a Nato továbbra is kollektív védelmünk alapja. "Elismerjük egy erősebb európai védelem értékét, amely hozzájárul a transzatlanti biztonsághoz, valamint kiegészíti a NATO-t és interoperábilis a NATO-val".

A 2023. január 20-án, pénteken 20:30-kor a Byoblu olasz tévécsatornán 2023. január 20-án, pénteken 20:30-kor kezdődő Grandangolo nemzetközi sajtóbeszélgetés rövid összefoglalója.

(Voltairenet.org - https://www.voltairenet.org/article218697.html)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.