2023. június 14., szerda

Mintha Macron főparancsnok lenne …

 



Macron június 12-én hivatalosan bejelentette, hogy "az ukrán ellentámadás megkezdődött". Reményét fejezte ki, hogy ez a "lehető leggyőzedelmesebb lesz". Ennek érdekében  "több héten át, vagy akár hónapokig" kell tartania.

Ezért Franciaország "fokozta a fegyverek és lőszerek, páncélozott járművek szállítását és logisztikai támogatását". Továbbra is fokozni fogja a szállításokat.

Macron számára tehát a háborúnak tartósnak kell lennie ameddig csak lehet.

Addig is a front mindkét oldalán az emberek szenvednek. Fiatalok halnak meg és anyák sírnak...

De Macron ujjong: a "lehető leggyőztesebb" offenzíva lesz, állítja, ezután lehet majd "tárgyalni".

Miről lesz mit tárgyalni a két nép fiatal nemzedékének kifehéredett csontjai felett, a feldúlt, elpusztított, tönkretett gazdaságok romjain?

Egyébként milyen alapon nyomul Macron az első sorba a háborút támogatók között? Talán a francia fegyveripar nevében, amely így remél egy kis helyet a napfényben. Vagy talán a spekulánsok nevében is, akik kihasználják az előnyöket, az alkalmat, hogy óriási vagyonokat halmozzanak fel.

Egy dolog biztos: amikor háborút követel, Macron nem a dolgozók nevében beszél, akik Franciaországban a háború finanszírozását a megfojtott közszolgáltatások, iskolák és kórházak árából fizetik.

Nem beszél a több millió munkás nevében, akiket arra kényszerítettek, hogy két további évet dolgozzanak a profitmarzs növeléséért.

Nem beszél azoknak a fiataloknak a nevében, akiket kormánya holnap kényszeríteni akar a kötelező Nemzeti Szolgálatra (SNU), holnapután pedig "katonai tartalékra". S persze azután eljön az is, hogy csatlakozzanak az aktív hadsereghez és egy nap akár kényszeríteni is fogják őket a háborúra, 

Hogy bőségesen szállíttathasson muníciót, Macron az Európai Parlament szavazataira támaszkodik, különösen a Szocialista Párt és a La France insoumise képviselőire, olyan. indítványokra, amelyek egyre több lőszert és fegyvert ígérnek az ukrajnai háborúhoz.

A Nemzetgyűlés bizottságában folytatott vita során is a konszenzusra támaszkodik, hogy az ukrajnai háború finanszírozását a „katonai programozásban” (LPM) törvényen kívül hagyják. A finanszírozás "nyitott ablakos" megközelítése, úgymond.

A háború szent szövetség, szent szövetség a munkások és a nép ellen Oroszországban éppúgy,mint, Ukrajnában és Franciaországban. 

Nekünk kell megállítani. Azonnali tűzszünetre van szükség. Nem lehet támogatást nyújtani sem közvetve, sem közvetlenül Macronnak és korlátlan háborús hiteleinek.

A háború elleni harc az harc, mely azok ellen irányul, akik a háborúból profitálnak, azok ellen, akik a háborút csinálják, a kapitalisták, a fegyverkereskedők és a spekulánsok ellen.

Le a háborúval, le a kapitalista kormánnyal, le Macronnal!

DG




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.