2018. július 29., vasárnap

IV. Internacionálé





Nov. 1-2-3-án találkozni fogunk Párizsban a Nemzetközi bizottság kereteiben (melyet a CORQI 2. konferenciáján 33 országból érkezett társunk alapított 2017. novemberében).

Megtárgyalásra kerül:
-        az osztályharc egysége a világban és a permanens forradalom aktualitása (a IV. Internacionálé újjászervezése az imperialista országokban és az imperialista elnyomás alatti országokban);
-        a szakszervezeti kérdés ma (a munkásmobilizációban megkerülhetetlen helyet elfoglaló szervezetek és az államba, nemzetközi intézményekbe való integrációs tendenciájuk, a tömegek-szakszervezetek-pártok viszonya, a szervezetek függetlenségének védelme és a politikai beavatkozás);
-        kollektív kidolgozású trockista szervezetek, publikációk, sajtóterjesztés;  
-        javaslatok partnereink számára a Mumbai-i Nemzetközi Munkásbizottság (a háború és kizsákmányolás ellen) keretében;
-        a CORQI szervezési keretei, titkársága, bizottságai, kapcsolattartása, stb.

80 évvel a IV. Internacionálé megalapítása után az imperialista és sztálini megtorlások ellenére, a válságok és a revizionista offenzíva ellenére a rekonstrukció halad és harcol. Ez a találkozás lesz alkalom arra is, hogy létezésünk alapvető feltételével, az önfinaszírozással, akcióink anyagi hátterével is foglalkozzunk.   

Mindig tartottuk magunkat a marxizmus kritériumaihoz, az országok társadalmi feltételeit, a szervezetek körülményeit figyelembe vettük, a jogokat és feladatokat illetően az összes aktivista, szervezet egyenlő, s mindenkinek lehetőségei arányában hozzá kell járulnia fennmaradásunkhoz anyagilag is.

Amióta a CORQI-t Torinóban megalapítottuk, nem szabtuk meg az anyagi hozzájárulás feltételeit, de most itt az ideje, hogy megtegyük. Ennek novemberi találkozónak a költségei 27 ezer euróra rúgnak, a CORQI nem tudja kigazdálkodni és más mód nincs, mint felhívást intézni szervezeteinkhez, szimpatizánsainkhoz, a dolgozókhoz, fiatalokhoz minden országban – akik megértik a IV. Internacionálé jelentőségét –, hogy erkölcsi, anyagi, elvtársi hozzájárulásukra szükség van.

A IV. Internacionálé magyarországi hívei 100 eurónyi összeget ajánlottak fel. Döntésünk értelmében azok, akik a felhívást közlő levélre még csak nem is reagáltak, ezáltal a minimális mértékben elvárt erőfeszítést sem tették, a munkásmozgalom potyautasaiként viselkednek. A “mozgalmi turisták” önmagukat zárták ki a jövőbeli közös döntésekből, így a beleszólás jogából is a novemberi párizsi és a következő év tavaszán strasbourg-i  találkozó téma- és küldöttjelöléséből.  
  
«A IV. Internacionálé – 80 év harc a szocializmusért, a dolgozók saját maguk általi felemelkedéséért».


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.