2018. augusztus 3., péntek

Egységet Macron elzavarásáért!



Helyet a demokráciának! Le az V. köztársasággal, le az Európai Unióval!  

«Baloldali-liberális Emmanuel Marcon»-ról ír egyik szocialista politikusunk – a francia elnök neve helyesen: Macron, de nem ez a baj, hanem a ”baloldali” jelző.


A párizsi európai munkástalálkozó küldöttei is részt vettek a francia kormány elleni tüntetésen, mert:

“a Macron-kormány rombolásában (az előző kormányokat követve) a dolgozók, családjuk, életük minden aspektusát támadja. Nincs nap, hogy újabb intézkedést ne jelentenének be a dolgozók egyes kategóriái, egyes szociális szerzett jog, egy-egy – az elődeink által osztályharcban kivívott - jogunk ellen.

A kormány felállása elején már bejelentette a munkanélküli biztosítás, a társadalombiztosítás, a szakmai képzés, a nyugdíjak, a lakhatás, a vasutasok státuszának, s általában a közszolgáltatások támadását.

Mindenkit támadás ér. Senki sincs biztonságban – ideértve a legsérülékenyebb, legprekáriusabb rétegeket; sem az állami, sem a magánszektorban a munkanélkülieket, a nyugdíjasokat, a középiskolásokat, az egyetemi hallgatókat, a szociális biztosítottakat, a lakásbérlőket, a mezőgazdasági kistermelőket, kiskereskedőket, kézműveseket. Ez a kormány minden nappal egyre inkább kimutatja foga fehérjét: ez a gazdagok, a bankárok, a munkáltatók, a CAC 40-tőzsde, az Európai Bizottság kormánya, Trump háborús parancsainak és az amerikai imperializmusnak a kormánya." 

Hát így néz ki a “baloldali” Macronia … szocialista szemmel?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.