2019. április 13., szombat

Ez az Európai Unió nem a mienk!




A kisujjamat sem mozdítom még csak Európai Parlamenti ajánlásért sem.

-  Az EU születésénél az USA  titkosszolgálata bábáskodott, teljes mértékben felmérve annak jelentőségét, mit is jelent egy egységes európai piac az amerikai, a nemzetközi tőkés érdekek kiszolgálásában.
-  Az EU a szerződéseken alapul. Azok pedig a szabadpiacot hirdetik, a versenyt, a privatizációt minden területen, a munkásjogok megszüntetését, a "hamisítatlan és akadályozatlan tőkés versenyt" és ennek érdekében pedig a "tőke, szolgáltatások és munkaerő szabad mozgását".
-  Az EU parlamentje nem parlament – törvényeket nem alkothat, egyetért, jóváhagy, ratifikál (megmutatja, hogy ki dirigál: «az Európai Parlament képviselőinek jogállásáról szóló szabályzat felülvizsgálatához a Tanács jóváhagyása szükséges»).
-  A politikai irányt a Tanács hozza, ennek tagjai – ha akarjuk, ha nem – a tagországok mindenkori kormányai, bármilyen politikai szinezetűek is.
-  A végrehajtó Bizottságot sem választja a kutya se, tagjait a kormányok delegálják. Csakúgy, mint az egyéb intézményeket.

Az Unió a szerződésekre építve erőltette ki legutóbb a Gazdasági és Pénzügyi Unión belüli Stabilitásról, Koordinációról és kormányzásról szóló szerződést (Orbán is aláírta persze), alkalmazása még látszólagos formájában is likvidálja a demokráciát és a szuverenitást, megköveteli a nagy és gazdag országokban is, hogy a közkiadásokat 30-40 %-kal nyirbálják meg. A közszolgáltatások, oktatás, egészségügy, tömegközlekedés, posta, stb. destrukciója ezért folyik minden tagállamban, s erre nincs más mód, mint brutálisan lesújtani, az összes szerzett dolgozói jogot és garanciát kétségbe vonni; ehhez kell a szakszervezetek vezetését megnyerni, azokat alávetni.

Ez az Európa nem a mienk, mert ez az EU intézményesen fenntartja a nagy termelőeszközök magántulajdonának rendszerét, támogatásával pedig prolongálja a Fidesz-kormány uralmát. Ennek a támogatásnak nagy része egyenes úton a nemzetközi nagytőkénél landol. A társadalmi/gazdasági egyenlőtlenségeket tovább fokozzák az etnikai egyenlőtlenségek, melyeket szintén nem oldott meg az EU. 

Az adósságfizetés,a deficitcsökkentés, a folytonos megszorítások akkor se tenné lehetővé a szociális Európát, ha lenne rá politikai szándék. Az Unió által előírt kiadáscsökkentés mindent felüír, az egészségügyet, az oktatást, művelődést, a szociális ügyeket, a tömegközlekedést, mindent, ami közszolgáltatás. Az EU “harca” a dolgozói szegénység ellen a dolgozói szegénység növekedését eredményezi; “romaprogramja” kamu, nem törődik azzal senki, hová kerülnek a pénzek, nem rendeltek hozzájuk számokat, vállalásokat.

Az európai tagállamok mindegyike részt vesz így vagy úgy a megszállásokban, háborúkban, az erőforrások fosztogatásában. A következményeket azonban elutasítják, éppen olyan gyalázatos politikát folytatnak, mint a magyar kormány; a keritések szaporodnak, a Törökországnak nyújtott pénzek is a menekülők visszatartására és kimazsolázására, a libiai parti őrséggel egyezményt kötött az EU; a Frontex személyi állományát bővíti, a költségvetését közel megháromszorozza.

Hiába is kiáltunk szociális Európa után, ahhoz a szerződéseket kellene megváltoztani, amelyeken maga a “cég” alapul. Finomítani nem lehet rajta, hanem a szemétbe kell vágni – és új alapokra helyezni a nemzetközi együttműködést.

Az EU - összes intézményével együtt - semmiképpen nem a népek és a béke érdekét szolgálja. Mindannak, amit igért, éppen az ellenkezője történt. Az igéretek csak azért szóltak, hogy legyen támogatása ennek a tőkés projektnek. A tőkés integrációt megerősítette, ebben elérte célját. Ma azt mondják, az EU beteg, rosszul van, erősíteni kell a “baloldalt”. Azt, amelyik eddig is asszisztált. Ez az ürügy arra, hogy még messzebb menjenek...   

(IDA)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.