2020. január 11., szombat

Mali: külföldi katonaság, nincs tovább



A Français á l’étranger hírlevele* ezzel a címmel tudósított, a cikkben pedig: a népesség Bamako utcáin tüntet a külföldi katonák jelenléte ellen, követeli azok távozását. Különösen az itt állomásozó a francia Barkhane-erők váltották ki a haragot, amely kimutatására francia trikolórokat is égettek. Eközben egy csúcstalálkozó előkészülete folyik Franciaországban, amely «tisztázni » akarja a Szahelben folyó «dzsihadizmus elleni harc» szerepét. Macron jan. 13-ra hivta össze öt száheli ország vezetőit «a katonai, politikai, fejlesztési célok meghatározása» céljából.
A Barkhane  4.500 francia katonája, az ENSZ Minusma erejének 13.000 katonája, a G5 Sahel csatlakozott csapatai és amerikai haderők vannak jelen - mellettük egy magyar kontingens is szolgál (https://honvedelem.hu/cikk/szijjarto-peter-magyarorszag-megduplazza-a-maliban-es-a-szahel-ovezetben-szolgalo-katonainak-szamat/)

Emellett Mali egyre gyakoribb halálos csapásokat szenved el az úgymond dzsihadista támadások következtében.

Mali évek óta a háborúcsináló imperialista államok és segédcsapataik áldozata. A megszállás megszüntetésének és a csapatok azonnali kivonásának követelése mellett határozottan felsorakozunk Mali dolgozói mögött, követeljük az idegen. közöttük a magyar katonák azonnali hazaszállítását.

A mi nevünkben, a mi pénzünkön semmilyen intervenciót!

(a IV. Internacionálé magyar hívei)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.