2009. február 13., péntek

KIÁLTVÁNY

Jó érzésű, emberek segítsetek!
Munkások, paraszt dolgozók, munkanélküliek és szociális gettóban élő honfitársaink! Európa népei!
Humanisták! Kommunisták és nem kommunisták!

Mint azt mindenki érezheti, a rendszerváltó gazdasági és politikai hatalmi elit 1989. évi ellenforradalma mára beérett! Hazugságai beigazolódtak. Az bábkormány szabadságot, demokrácia ígért, lett szegények szociális gettója és szociálfasizmussá vezető út.
Gyermekek éheznek, válnak önpusztítóvá és lesznek öngyilkosok a rettenetes helyzetben. Mi, cigányok és a mélyszegények, az új évezred kapitalizmusának áldozatai vagyunk, pusztulás előtt állunk!
Segítsetek! Segítsetek! Segítsetek!
1989 után - előbb, hogy a szolidaritásotokkal ne erősödjünk és erősödjetek - a hatalom a cigányságot fosztotta meg a munkától, tette valamennyit koldussá és azzá, ami ma. Rettenetes, elviselhetetlen a szegénysége, a kitaszítottsága.
Mára már az egész társadalmat megtámadta a hatalom. Ma már mindenki az utcára kerülhet, a kiszervezett munkával, rugalmas munkaidővel és megalázó, igen alacsony bérrel sújtott le a jobboldali és a liberális szocialista tőkés hatalmi politika. Ez az a kapitalizmus, ami fasizmussá fejlődhet. Magyarország újra áldozattá válhat.
A cigánysággal és általában a szegényekkel szembeni gyűlöletkeltés a kezdet. Kezdete annak, hogy miközben a cigányság a látszatellenségé válik, a gazdagok zsírosodnak, a parlamenti és hatalmi elit felelőtlenül dörzsöli a markát, és milliárdokat sikkaszt, féktelenül korrupt. A nép elszegényedik, egymással harcol és közben észre se vesszük, hogy a cigányság sorsára jut a társadalom nagy többsége! Mindenki!
Az összes rendszerváltó kormány felelős azért a társadalmi gettóért, amibe kerültünk.
A kapitalizmus érdekeinek kifejezője, képviselője, a szociál - liberális kormány vastagon felelős a mai nyomorunkért. És ebben a helyzetben a magát baloldalinak tituláló párt, sok vezetője a szélsőjobb uszályába került, cigánybűnözésről beszél. Szocialista politikusok odáig süllyedtek, hogy a cigány családok (csakis a cigányok) esetében a család életviteléhez kötné a segélyt. A település nem cigány többségére, közösségére akarja bízni az ítéletet, hogy a nyomorgó szegény megérdemli-e a szociális segélyezést.
Ez a társadalmi szociális gettó lényege!
Ugyanakkor halvány reményt ad cigányoknak, hogy az ellenünk nyíltan gyilkosságokra uszító cikk és az azt közlő újság ellen a kormány fellép.
Lehet, hogy antifasiszta hagyományuk feléled?
Lehet, hogy legalább a polgári demokrácia értékeit védeni fogják?
Tragikus, hogy ez ma alapvető aggodalom és kérdés!
Az igazságszolgáltatást és a rendőrséget egyre inkább a cigányellenesség, az előítéletek hajtják.
Az hogy lehet, hogy ha egy cigány áramot lop, hogy túléljen, akkor 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kap, miközben mondjuk a szegedi építőipari vállalkozók több milliós sikkasztásért csak felfüggesztett börtönt?
Ez az egyenlőség?
Ez demokrácia?
És akkor még nem is beszéltünk a gazdasági és szociális egyenlőségről, pontosabban annak teljes hiányáról!
Nyílt támadást intézett a szociálliberális kormány a hallgató és demagógiát gyártó jobboldal cinkosságával együtt a szegények ellen!
A szociálliberáliskormány munka, megélhetés és biztonság helyett rendőrállamot épít és a nép börtönőreivé avatja a rendőrséget.
A rendőrség az elkövetett bűnözők példás megbüntetése helyett a hatalom parancsát hajtja végre, mégpedig a kollektívan bünteti a cigányságot, a szegényeket és a szenvedő társadalmat.
Emlékezzetek!
Mi, cigányok a szocialista rendszerben együtt dolgoztunk, a nehéz építő és fizikai munka frontján jeleskedtünk. Barátságok fűztek egymáshoz, közösségek voltunk, a bányákban, a kohászatban, az építőiparban s az élet minden területén.
Most a szocialista igazságügyi miniszter nyílt támadása egyértelmű. Munka, megélhetés és a társadalmi béke megteremtése helyet burkolt, „korlátozott” polgárháborút hirdetett!
A szocialistáknak és a jobboldalnak egyaránt hatalmi fegyvere a szélsőjobboldal, a szélsőségesek, akik uszítanak és akik már megteremtetik a társadalmi DON-KANYART!
Polgárháborús helyzet közeledik!
A kérdés ma már az, hogy a társadalom újra 600 ezer halottat adjon a rabló, korrupt és szocálfasiszta tőkéshatalomnak?
Honfitársaink!
Veszélyben a nemzet! A kormány szociál - fasizmust hirdetett meg!
Honfitársaink, tanuljunk a fájdalmas múltból, ne legyünk áldozatok!
A gyermekét mindenki egyformán félti! 1989. évben becsapottak lettünk. Egy épülő, szépülő, nyugodt és békés társadalomból most, ha engedjük, egy zavaros, rettegő, mélyszegény és jajkiáltó nemzet lehet.
Ez a 24. óra! Ne engedjük! Ébredjetek! Segítsetek!
Éhezünk, megfagyunk, szociális gettóban élünk, jogfosztottak lettünk. Magyarországon kialakul az európai Palesztína, a cigányok palesztínokká válnak Magyarországon! Nagy a baj!
Aki fellép a szélsőjobbos rasszista uszítók és randalírozók ellen, az bajba kerül. Én, a családom és barátaink ellenálltak. Letéptük Ózdon a gárda plakátjait. A fiamat ezért már megverték. Február 14-én – tudomásom szerint – a házunk elé vonulnak. Nem rettegünk, de talán az életünk is veszélyben van. Védelmet kérünk a hatóságoktól.
Megkönnyítjük a sokszor indokolatlanul hezitáló rendőrség munkáját: előre kijelentjük, hogy amennyiben most vagy később támadás ér bennünket, mint sok cigánycsaládot az elmúlt hónapokban, akkor a támadást rasszistának és szegényellenesnek, illetve az ellenállásunk, önvédelmünk ellehetetlenítésének, megfélemlítésnek minősítjük automatikusan, és közöljük nemzetközileg a felelősök megjelölésével..
A cigányságnak nincs sok ereje a harchoz. Nincs erőnk semmiféle harcra. Mi a békés, bölcs és egységes magyar népben, nemzetben gondolkodunk, dolgozni, és élni akarunk. Egymást követik a HUNGARISTÁK, FASISZTA CSOPORTOK megfélemlítő támadásai, demonstrációi. Most velük szemben az egyetlen fegyverünk a gyermekeink átölelése és együtt a félelem!
Temetők helyett életet, társadalmi sötétség helyett fényeket akarunk! Fegyver és ököl helyett pedig kézfogást, boldog életet!
Európa népei, a BCKSZ közössége kéri, hogy segítsetek, a szociális gettóban védtelenekké váltunk. Nincs szerveződésünkre se pénz, se semmi más, ami akár a békés megmozdulásainkat lehetővé tenné. Gyermekeinkkel éhezünk és félünk, közösségeink képtelenek a képviseletre, pénz és kommunikációs technika, és annak költségei híján.
Szociális gettófalak közé szorultunk! A hatalom társadalmi, valamint roskadó házaink falai között a reménytelenség börtönében, szociális gettóban élünk!
Segítsetek! Csak bennetek bízhatunk!
Magyarok! Európai népei ébredjetek!
E-mail: bcksz@citromail.hu
Számlaszám: 12046126-00607889-00100007
Cím: 3662 ÓZD, Akna út 14.
Minden segítség felhasználásáról a segítőknek tételesen beszámolunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.