2009. február 12., csütörtök

Munkàstanàcskozàs

Kommunisták!Munkások, munkanélküliek, kizsákmányoltak és szociális gettóban élők!
FIGYELEM!
Február 7-8.-án ott lehettem Párizsban az EURÓPAI MUNKÁSKONFERENCIÁN. A Munkáskonferencia üzenetének lényege, hogy a kapitalizmus totálisan kizsákmányolja a munkásságot, a parasztságot és a munkaerő-piaci viszonyoktól függőket. A dolgozókat kiszervezett és rugalmas munkaidővel, a munkások összeuszításával, alacsony bérrel és magas adóval sújtja. Általában a súlyos szegénységgel együtt nő a munkanélküliség. A kapitalisták megvonják a munkások sztrájkhoz való jogait, lehetetlenné teszik a szakszervezeteket, és/vagy korrumpálják őket. Veszélybe került Európa munkássága! Az Európai Unió egy újabb kapitalista, imperialista szövetség. Az Európai Unió Parlamentje szoldateszka képviselőinek valójában nincs képviseleti joga, hiszen az imperialista, kapitalista érdekeket megjelenítő Európa Tanács alá vannak rendelve a nemzetek bal, jobb és egyéb delegált, politikai színezetű képviselő sisereserege. Az EU képviselők hallgatása milliós fizetéssel van megfizetve és nem több! Az nem felkészült, elvhű kommunista sem Európában, sem Magyarországon, aki azt hiteti el magával, és ezzel megtéveszti sorstársát, hogy hatalmi pozicióban, mint az MSZP, vagy azt szolgáló szatellitpártok, szociális szerveződések a dolgozó népet szolgálják. A hatalom szolgálatával megtévesztenek, nem azt teszik, amit igazán akár MUNKÁSPÁRT néven Magyarországon hirdetnek! Igazi baloldali párt nem lehet hatalmi párt, illetve nem lehet hiteles, ha közvetve-közvetlenül részese ennek a parlamenti hatalmi klérusnak. Az sem lehet igazán kommunista, aki közvetetten a hatalmi klérust, baloldali tőkéseket a legkisebb módon és megtévesztően is támogatja. A munkásság EURÓPASZERTE elutasítja az Európai Uniót, amely ma nem több, mint a munkásságot egy cellába, a népek börtönébe záró, rabtartó, kifosztó és szociális hóhér. A hatalmi baloldal Európában a szociálfasizmus előkészítője és politikai ágyasa mindenféle jobboldali félfasiszta szerveződésnek!Ezért: Munkás! Dolgozó! Munkanélküli! Parasztdolgozó! Nyugdíjas! Adófizető! Fiatal! Szegény és szociális gettóban élő! Szerveződj újra! Értékeld át kommunista, baloldali nézeteidet! Utasítsd el az európai parlamenti szavazás minden formáját! SZAVAZZ ÉRVÉNYTELENÜL! Légy valóban a munkásság, parasztság érdekeinek megjelenítője! NEMET AZ EU -RA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MÁJUSBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ismerd meg a IV.Internacionálét és kövesd!
Elvtársi üdvözlettel: GAVROCHE

Csatolom a IV. Internacionálé felhívását:

A kapitalizmus világválsága az egész civilizációt fenyegeti: küzdelem a pozitív kiútért a “szocializmus vagy barbárság” alternatívájában
a IV. Internacionálé összehívja VII. világkongresszusát.
Felhívás az egész világ népeihez és dolgozóihoz
Városi és vidéki dolgozók, aktivisták, fiatalok, a világ elnyomott népei!
A IV. Internacionálé Főtanácsa a VII. világkongresszus összehívását határozta el. Hozzátok fordul, akik elköteleztétek magatokat a gyilkos imperializmus elleni harcra, a háborúk ellen, az éhinségek ellen, a nemzetek megsemmisítése ellen a munkás- és demokratikus jogok védelmében.
A IV.Internacionálé Főtanácsa mindannyiótokhoz fordul, mert akár osztjátok nézeteink összességét, akár nem, harcunk közös az emberi civilizáció védelme érdekében. A kapitalista rendszer fennállása óta soha nem látott válságba került. A népek és nemzetek visszautasítják, hogy a mindent magával sodró bomlás folyamata magával rántsa őket is.
A IV. Internacionálé tevékenysége folytonos a munkásmozgalom összes történelmi hagyományával, az elnyomottak osztályharcával az elnyomó osztályok ellen való évszázados küzdelemmel. A munka harca a tőke ellen kizárólagos szükségletként megköveteli a munkásszervezetek függetlenségét.
A IV. Internacionálé az első három Internacionálé alapító elveinek folytatójaként megerősíti : az emberi civizáció jövőjének ellentmond a termelési eszközök magántulajdonának rothadó rendszere. Az emberiség csak akkor talál megoldást helyzetére, ha a tőkét kisajátítja, a termelési eszközöket közös tulajdonba veszi a tanácsok egyetemes köztársaságának megalapításával. Amikor 1991-ben a Szovjetunió összeomlott, a IV. Internacionálé nem üvöltött együtt a farkasokkal.
A IV. Internacionálé történelmileg a sztálini bürokrácia elleni baloldali ellenzéki küzdelemben született meg. Nem fogadta el, hogy meghajoljon ezen bürokraták előtt, akik a társadalmi tulajdonon élősködve visszautasították a szocialista világforradalom távlatát. 1917 októberének öröksége védelmében küzdve vádolta a bürokráciát azzal, hogy veszélyezteti a munkásosztály legnagyobb nemzetközi szintű eredményét, a Szovjetunió létezését is. Amikor a politikai prognózis megerősítést nyert, a bürokrácia a Szovjetuniót valóban összeomlásba vitte, a IV. Internacionálé nem állt be azok kórusába, akik azt károgták: itt a szocializmus vége.Ellenkezőleg, a IV. Internacionálé a marxista tanok alapján ettől a korszaktól kezdve prognosztizálta, hogy a Szovjetunió megszűnése csak felgyorsítja és elmélyíti a kapitalizmus bomlását.
A IV. Internacionálé Leninnel együtt vallja, hogy a kapitalizmus az imperialista szakaszban a reakciót jelenti minden téren. Városi és vidéki dolgozók, aktivisták, fiatalok, a világ elnyomott népei! Az egész világon a tőkések felhasználják saját válságukat arra, hogy újra és újra lesújtsanak a munkásosztályra és a népekre. A világválságot kihasználva az elnyomást, a diszlokációt, a nemzetek kifosztását növelik, a nemzeti szuverenitást minden formájában kétségbevonják. A Bush-kormány a demokrata és republikánus párttal karöltve megszavazta az 1 500 milliárd dolláros Paulson-tervet a bankok és spekulánsok számára. Gazdája hangját követve az Európai Unió is elhatározta krízis-csúcstalálkozóján 1 700 milliárd euró ajándékozását a bankoknak és spekulánsoknak. A számok egyre csak emelkednek. Az egész világon, az imperializmus szolgálatában álló minden intézmény és kormány hasonló terveket fogad el. Az állami alapok, a nemzetek gazdagsága a spekulánsok és tolvajok kezébe kerülnek. Ezen összegek kiadása tönkre fogja tenni a népek és nemzetek összes vívmányát, a szabályozások összes elemét, le fogják rombolni a kollektív jogokat, melyek ma még gátat állítanak a dühöngő kizsákmányolás elé. Az összes dolgozó tudja, hogy a pénzt hiába öntik számlálatlanul, az csak a spekuláció és a kizsákmányolás gépezetét indítja újra. A jelenlegi válságot újabb fogja követni, még inkább pusztító és ez így megy mindaddig, míg a dolog nem változik meg gyökeresen. A gyökerek pedig maga a termelőeszközök magántulajdonán alapuló kapitalista rendszer.
A IV. Internacionálé mindenkihez intézve kérdezi: hagyjuk magunkat? Tisztában vagyunk vele, a világon sokan, akik a munkásosztály és a demokrácia nevében beszélnek, támogatják ezeket a terveket akár szavazatukkal, akár szégyenteljes csönddel. Pedig mindnyájan tudjuk, hogy minden egyes dollárt, ami a bankárok kezébe kerül, a kizsákmányolás körülményeinek súlyosbodásával mi fizetünk. Mindannyian tudjuk, hogy ezeknek a terveknek azonos a természetük azokkal, amelyeket a Világbank, a Nemzetközi Monetáris Alap használt Afrika tönkretételére, Kelet-Európa társadalmi tulajdonának privatizáció-diszlokációjára, ma pedig Kínát fenyegetik.
A IV. Internacionálé ünnepélyes felhívást intéz minden olyan szervezethez, mely a munkásmozgalom és a demokrácia szolgálatát vallja: a nemzetek és népek védelme kötelez arra, hogy szakítsunk ezekkel a tervekkel. A munkásszervezetek függetlensége ennek az ára . Nincs más választásunk az egész világon, mint egységben felegyenesedni és azt kiáltani: “Visszavonni ezeket az aljas terveket!”
A IV. Internacionálé felhív a nemzeti egység vagy ’szent szövetség’ minden formája ellen, mely a munkásszervezeteket a kormányokhoz próbálja láncolni a tőkések és multinacionális vállalatok parancsára.
A IV. Internacionálé megerősíti, hogy a világon mindenütt a szociáldemokrácia – mely csak árnyéka önmagának –, a Szocialista Intenacionálé és pártjai, melyek a sztálinizmus szétrobbanása után keletkeztek, politikájukkal az alapakadályokat képezik a népek felszabadulása előtt. Ezek az apparátusok táplálják a munkásosztály történelmileg kiépített szervezetei felszámolásának offenzíváját.
A IV. Internacionálé nyilvánosan leleplezi az Egyesült Titkárság csoportjának aljas pimaszságát, mely a IV. Internacionálé emblémáját használva Olaszországban megszavazza az afganisztáni háborús hiteleket, hirdeti, hogy 1917 októbere véglegesen lezárult és azt nyilatkozza, hogy véget kell vetni a “a régi típusú munkásmozgalomnak”.
A IV. Internacionálé a fiatalsághoz fordul: milyen jövőt tartogat neki a kapitalizmus, a terjedő háborùkon, a kvalifikálatlanságon, az általánossá váló bizonytalan munkavégzésén kívül? A IV. Internacionálé a nemzetekhez és népekhez fordul: milyen jövőt kínál nekik a felbomlása válságában vergődő kapitalista rend, ha nem a szétesést, a diszlokáciát, véget nem érő háborút és nemzeti elnyomást? Igen, megerősítjük Rosa Luxemburg tanítása alapján, hogy az alternatíva most még inkább a “szocializmus vagy barbárság”. A felbomló kapitalista rend válságában nem képes mást tenni, mint a legnagyobb pusztítást. Egyedül a munkásosztály, az elnyomott népek és nemzetek, a fiatalság szervezeteikkel egyesülve képesek arra, hogy az emberiségnek új utat nyissanak, békét és társadalmi igazságosságot kínáljanak a termelési eszközök társadalmasításán talaján. Ennek a kűzdelemnek első aktusa az kell legyen, hogy szakítsunk mindenféle tervvel, mely milliárdokat és milliárdokat herdál el a tőkések zsebének megtömésére. A munkásmozgalom egész története azt tanítja: a munkásmozgalom önmagában semmi osztályszerveződés nélkül. Az osztállyá rendeződés harcában a IV. Internacionálénak nem áll érdekében a munkásosztály megosztása. Ezért támogatja a IV. Internacionálé a Dolgozók és Népek Nemzetközi Egyetértését. Az Egyetértés széleskörű, különböző áramlatokhoz tartozó pártokat, szervezeteket és aktivistákat tömörít, a háborúk és kizsákmányolás ellen, akik segíteni akarják az osztályfüggetlenséget a vélemények kölcsönös tiszteletbentartása, a vita szabadsága és a közös cselekvés alapján.Ezért a IV. Internacionálé és tagozatai különböző formában kűzdenek országukban független munkáspártok kiépítése és a munkásszervezetek függetlensége érdekében. Ezért a IV. Internacionálé és tagozatai mindegyik országban és nemzetközi szinten a dolgozók és szervezeteik egységfrontjáért harcolnak a kizsákmányolás rendszerének megszüntetéséért, a dolgozó lakosság szükségleteinek kielégítése érdekében, a nemzetek szuverenitása védelmében. Az 1938-ban Lev Trockij által alapított, 1993-ban újjáalakult IV. Internacionálé nem feltételezi, hogy minden elnyomott nép kűzdelmére megoldást tud javasolni. Foltok nélküli zászlót kínál!Harcra hív a győzelemért és életért! A IV. Internacionálé meghív a VII. Világkongresszus előkészületére abban a részvételi formában, amit szükségesnek találsz.


Kapcsolattartás : somijudit@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.