2009. december 2., szerda

A Left Radicals of Afghanistan (LRA) szervezet üzenete

azokhoz a fiatalokhoz, akik dec. 5-én tiltakoznak a NATO-csapatok kivonàsa ellen


Az Afganisztànba küldendő csapatok az afgànok, amerikaiak, európaiak még nagyobb pusztítàsàt fogjàk okozni

Az USA-NATO tragikus és barbàr hadigépezete folytatja az afgàn nép és az imperialista orszàgok afgàn földön talàlható katonàinak vérehullatàsàt.

A USA-ban, Kanadàban és az afgàn hàborùba keveredett orszàgokban folytatott tanulmànyok szerint, a lakossàg többsége ellenzi a hàborùt és csapatai jelenlétét a szerencsétlen kimenetelű missziókban. Csak kormànyzati minoritàsok tàmogatjàk ezt a hàborùt és véres tragédiàt, folytatjàk szégyenletes érdekeinek képviseletét màs nemzetek fosztogatàsàval, meggyötrésével, gyilkossàgokkal, sajàt honfitàrsaik tàmadàsàval, sajàt adófizetőik àltal finanszirozva.

Ez a helyzet Afganisztànban is. Csak a korrupt hatósàgok, a hàborùs nagyurak, a hàborùs bűnösök, maffiózó-csoportok kérik ùjból és ùjból imperialista uraiktól a mindig nagyobb tàmogatàst és katonasàgot, hogy védjék sajàt illegàlisan megszerzett hatalmukat, tőkéjüket. A korrupt és maffizózó rendszert az USA és a NATO rendezte be Kabulban, melynek parazita jellegét teljes mértékben tàplàlja az USA/NATO invàziós csapatok jelenléte, s mely jelentősen gazdagodott a 8 éves megszàllàs folyamàn. Ellenben az afgàn àllampolgàrok többsége, különen 2005 óta, radikàlisan ellenzi az őrült USA és NATO missziók jelenlétét. Azt gondoljàk, hogy az ilyen erőszakos, vadàllati csapatok nemhogy a biztonsàgot vagy az egyszerű tùlélést erősítik, hanem destabilizàlják az orszàgot és teljes infrastuktùràjàt megsemmisítik.

A gyönyörű ígéretek és az Afganisztànból földi paradicsomot csinàló àlmok gyorsan hazugnak bizonyultak. A nép nem hisz többé a szép szavaknak: «demokràcia, béke, emberi jogok és ùjjàépítés». Az utóbbi 8 év alatt az USA és a NATO agyondicsért demokràciàjàval szemben mi, az afgàn nép csak a barbàrsàgàt ismertük meg. A «béke» helyett a biztonsàg hiànyàt, àrtatlan gyerekek és nők leölését, az «emberi jogok» helyett bebörtönzéseket és kínzàsokat. Az «ùjjàépítés» helyett bombàzàsokat, a falvak és hàzak megsemmisítését.

A jelenlegi 100.000 USA és NATO katona a 200.000 afgàn katonàval és rendőrrel semmi jót nem hozott. A közelmùltban elhangzott kérés szerint 40 ezer ùjabb US-katonàt küldnek és még – lehet 50 ezer - európai uniós katonàt megerősítésként. Mindez még jobban növeli a csalódàst Afganisztànban.

Ugyanakkor ezek az imperialista orszàgok, hogy hàborùs szomjùsàgukat és fosztogató hajlamukat kiéljék, megpróbàljàk a hàborùt kiszélesíteni stratégiai érdekeik megerősítésére; bàrmekkora is legyen ennek àra emberben, àldozatok milliói sem gàtoljàk őket. Az imperialista fosztogatók képesek 5 barel vér kiontàsàra 1 barel olajért. Az ùj USA/ NATO csapatok a pakisztàni, iràni és közép-àzsiai hatàr közelében akarnak àllomàsozni. A 45 ezer USA/NATO katona a hàborùt Pakisztànnak készíti elő, nem Afganisztànnak.

A hàborù és a destabilizàció Pakisztànt màr erősen érinti. Rendszeres katonai hadműveletek folynak afgàn föld felől pakisztàni területen. Az USA ellenségeskedése a térségben atomhatalmi stàtuszàra vàgyó Iràn irànyàban màris tùllépett a diplomàciai kardcsörtetésen és a katonai agresszió felé halad. Az észak-afganisztàni ellenàllàs az USA és NATO részére alkalom a még több katona küldésére, hogy a làzadàst leverjék, hogy katonai betöréseket hajtsanak végre a közép-àzsiai orszàgokba, ezekben közvetlenül beavatkozzanak és destabilizàljanak.

Az Obama-adminisztràció nemcsak, hogy nem keresi a nyugalmat, a hàborùs politika befejezését az egész vilàgon, hanem inkàbb követi G.W Bush ùtjàt, mely egy lépéssel előmozdította az USA kormànyànak bomlàsàt. Veszélyes jàték ez a hàborùs stratégia, mely gazdasàgi és tàrsadalmi vàlsàgot hoz létre az USA-ban, a vilàgon, felkelti a népek felhàborodàsàt, az ellenàllàst az USA àllampolgàrai, ifjùsàga és munkàsosztàlya körében.

Megszàlló csapatok, afgàn hadsereg és rendőrség

Afganisztàn megszàllàsa és a kabuli bàbkormàny felàllítàsa óta az USA-imperializmus és európai szövetségesei egyetértenek abban, hogy «afgàn nemzeti hadsereget» és «afgàn nemzeti rendőrséget» hozzanak létre a kormàny katonai pozíciói megerősítésére. Kezdetben levàltottàk a régi magasrangù profi rendőröket, katonàkat, akiket a szovjet erők képeztek ki a 80-as években, ùjakat, gazdasàgilag tőlük függőket neveztek ki helyükre és ripsz-ropsz képzést adtak.

A US/NATO-kiképzők ùgy bànnak az afgànokkal, mint a rabszolgàkkal. Semmi tiszteletet nem mutatnak a hagyomànyok irànt, sem pedig méltósàgot. Első vonalba küldik őket a kiképzés napjaiban, hogy élő falat képezzenek az idegen katonàk előtt, megfelelő fegyverek, felszerelés nélkül. Az afgàn katonasàg és rendőrség soraiból 90 %-kal magasabb az elesettek szàma, mint a külföldieknél. Semmi együttműködés, semmi bizalom nincs az afgàn erők és az idegenek között. Az US/NATO légiererejének bombàzàsa szàmtalan àldozatot követelt az afgàn fegyveres erőknél.
2002 óta gyakoroltak nyomàst képzésükre, de nem tartjàk be kötelezettségeiket. Szimbolikus akciókat inditanak, nem csak az afgàn, de sajàt népüket is elàrulva. Az afgàn fegyveres erők költségvetése kevesebb, mint 50 amerikai katonàé.

Könnyen megítélhetjük a nemzetközi közösség minőségi és mennyiségi segítsége mértékét, ha meghallgatjuk Gordon Brownt, az Egyesült Kiràlysàg miniszterelnökét, aki két hete, hogy az angol jelenlétet védje Afganisztànban, azt mondta: a kivonàssal az afgàn erők megszűnnének, a kormàny összeomlana. Ha 8 év alatt nem sikerült az afgàn kormànyt az agfàn nép ellenàllàsàval szemben megvédeni, hàny évbe kerülne az afgàn kormànynak, mennyi idő kell az amerikai és az európai népeknek, hogy az invàziós stratégia célhoz érjen? 40 évig lesznek angol-amerikai katonàk nàlunk?

Az afgàn nép fel akarja hívni Gordon Brown miniszterelnök és Obama elnök figyelmét a brit birodalom és a Szovjteunió néhàny kudarcàra Afganisztànban. Maradhatnak akàr 40 vagy 80 évig is, de az afgàn nép hamarosan felébred és nem tűri tovàbb megszàllàsàt.
Népünk invàziónak tartja az USA/NATO csapatok megszàllàsàt. Barbàr missziónak. Ellenséges velük.
Nem vagyunk egyedül, az egész vilàg ifjùsàga és dolgozói tàmogatàsàt és szolidaritàsàt élvezzük. Az USA és Európa népei sem fogjàk sokàig tűrni, hogy fiaikat megöljék, megsebesítsék, s nem akarjàk fizetni a szennyes hàborù költségeit. Csak a megszàllott és megszàlló orszàgok elnyomottai, a dolgozói, a fiatalsàg egyesült harca garantàlhatja a nép győzelmét és az imperializmus bukàsàt a vilàgon. A csapatok kivonàsa megnyitja az utat a győzelem felé, pontot tehetünk a hàborùk, az ember àltal előidézett katasztrófàk, a jogok megsértése, a kizsàkmànyolàs és a szegénység végére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.