2009. december 5., szombat

Tiltakozunk a magyar katonák külföldre küldése ellen!

A Humanista Párt, a Munkáspárt 2006, a Magyarországi Egyesült Baloldal (MEBAL) és a Demokratikus Hálózat (DH).

2009.12.06-án 13.00 órakor közös sajtótájákoztatót tart.

TÉMA:

Tiltakozunk az afganisztáni hadműveletekhez 200 újabb magyar katona kivezénylése miatt

helyszín:

1051 Bp, Kossuth Lajos tér, József Attila szobor.

Humanisták, demokraták és baloldaliak együtt mondanak nemet arra, hogy magyar katonákat vigyenek külföldre.

Évek óta ellenezzük, hogy hazánk szerepet vállaljon a békefenntartásnak nevezett megszálló hadműveletekben.

Az Amerikai Egyesül Államok közvéleménye tudja, hogy az USA afganisztáni és iraki kalandja csődött vallott. Obama elnök választási sikerének alapja elsősorban az volt, hogy a háborús műveletek beszüntetését ígérte.

A Humanista Párt, a Munkáspárt 2006, a Magyarországi Egyesült Baloldal (MEBAL) és a Demokratikus Hálózat együtt tiltakozik. Felháborító azon terv, hogy Magyarország újabb katonákat kíván Obama elnök kérésére Afganisztánba küldeni. Felháborító, hogy Obama elnök a kevesebb amerikai katona jelenlétét több szövetséges, így magyar katona mozgósításával igyekszik prezentálni az amerikai közvélemény irányába.

Magyarország nem adhat több katonát. Sőt, ki kell jelenteni, hogy magyar katonának nincs keresnivalója határainkon túli területeken. Ezért követeljük, hogy kormányfő a 200 katonára szóló ígéretét vonja vissza és hazánk kezdeményezze a külföldön állomásozó katonái végleges visszavonását.


1 megjegyzés:

  1. Kiegészítés: Obama is küldeni fog ùjabb, több tízezres (30-40 ezrest) kontingenst. A cél nem a tàlibok legyôzése, hanem gazdasàgi-stratégiai. Ehhez nyùjt gyalàzatos segítôkezet a "szocialista" kormàny, mely nem is voltnem is lesz soha az, aminek magàt mondja.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.