2015. június 21., vasárnap

A Pentagon nehézfegyvereket akar Kelet-Európában tartalékolni




Reuters – 2015. jùn.14.

WASHINGTON (Reuters) - A Pentagon nehézfegyvereket, nevezetesen harckocsikat akar a kelet-európai és balti államokba szállítani az új orosz agresszió megelőzésére –  nyilatkozta egy magasrangú amerikai tisztviselő megerősítve a New York Times értesüléseit. "Jelentős mennyiségű hadieszközről van szó", jelentette ki a névtelenségbe burkolózó személy.
A New York Times aláhúzza, hogy a NATO-hoz csatlakozott kelet-európai országokban ez alkalommal fog először a Pentagon állandó rendelkezésére állni ötezer katona felfegyverzésére álló nehézfegyverzet.
Juozas Olekas litván védelmi  miniszter megerősítette a Reutersnek, hogy országa kész fogadni a fegyvereket, de azok pontos helyéről még vita folyik. "Ha megszületik a döntés, nagyon jó lesz biztonságunk számára ", mondta.
A szállítást még meg kell erősítenie az amerikai védelmi miniszternek, a Fehér Háznak és a NATO védelmi miniszterei ehavi brüsszeli tanácskozásának.
A New York Times szerint minden balti állam kb. 150 ember felfegyverzésére alkalmas felszerelést kap. Ezen felül Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és lehetséges, hogy Magyarországon is sor kerül 750 katona számára alkalmas fegyver elhelyezésére.

 


https://fr.news.yahoo.com/le-pentagone-veut-stocker-des-armes-lourdes-en-104844898.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.