2015. október 5., hétfő

Nagy-Britannia



David Cameron a 2020-ig terjedő időszakra a szociális kiadásokra 12 milliárd fontsterlinges megtakarítást jelentett be.  A kormány költségvetési megszorításai a pótlékokat-járadékokat, az adócsökkentő tényezőket és a lakhatási segítséget célozzák.
Okt. 4-én hatvanezren tüntettek Manchesterben szakszervezeteik fekhívására a szociális megszorítások, a szigorítások, a közegészségügyi ellenreform és a sztrájktörvénytervezet ellen.
A jelszavak: "Szabaduljunk meg a toryktól", "Óvakodj a konzervatívok törvényeitől", és "Nem akarjuk Szíria bombázását"
«Nem akarjuk újra átélni azt, amit Thatcher tett a bányászokkal», mondja egy tüntető. A közegészségügy tetszhalott, a sztrájkjogot meg akarják nyirbálni. «Hallatni kell a hangunkat, nem hiszem, hogy a britek többsége azt akarná, amit a konzervatívok csinálnak», mondja egy másik. «Szervezzétek meg magatokat, álljatok ellent, sztrájkoljatok», olvashatjuk a molinókon.  
«Az egészségügyben látom a munkakörülmények folyamatos romlását, a személyzet létszámának csökkenését a költségvetési megszorítások miatt», mondja egy harmadik, aki pontosít is: David Cameron «a kapuk mögött az egészségügy teljes privatizálására készül».
Egy negyedik tüntető a Labour új vezetője, Jeremy Corbyn nevét viselő jelvényt viseli: «A sógorom büntetésvégrehajtási dolgozó, a fizetése alacsony. Három gyereke van és a karitatív élelmiszerbank segítségére fog szorulni».
A vasárnapi tüntetés csak a konzervatív kormány intézkedései elleni egész sor más esemény kezdetét jelenti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.