2016. február 26., péntek

Kaleidoszkóp


            Miért támogatja a brit uralkodóosztály többsége az Unióban maradást? Korlátlan hozzáférés az uniós piachoz, saját valuta, pénzügyi szolgáltatói ágazat - mindezt a GDP-nek körülbelül 1 százalékát kitevő költségért cserébe.... 

        Bekövetkezett, amire jó ideje számítani lehetett: Peking megelőzte New Yorkot a városban élő milliárdosok számát tekintve. A kínai főváros 100:95-re fordította a meccset, mivel tavaly 32-vel növelte milliárdosainak számát –írja az AP a Hurun nevű sanghaji cég felmérésére hivatkozva. A harmadik helyen Moszkva áll 66 milliárdos lakóval, Hongkong a negyedik helyezett 64, Sanghaj pedig az ötödik 50 milliárdossal.
           Egy 2012 októbere óta Belgiumban élő, de végleges hivatalos okmányokkal még nem rendelkező családnak 400 eurót kell fizetnie kérelme újbóli benyújtásáért. A hivatal korábban elutasította a család kérelmét és visszavonta az apa  munkavállalási engedélyét is. A két szülőnek biztosítani kell három gyermekük iskolázását, fizetniük a lakbért, a helyi adókat. Szociális segítségre nem számíthatnak az állam  részéről, a Michel-kormány határozott célja, hogy elbátortalanítsa a menedékkérőket. A kormány e lépését, vagyis azt, hogy még inkább ellehetetlenítik a jövedelem nélkül hagyott embereket, a normális élet kiépítésének lehetőségétől  is megfosztják, a jogvédő szervezetek egyszerűen cinikusnak minősítik és az emberi jogokat sértő intézkedés visszavonását követelik.   
        A legalább öt főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél teljes munkaidőben alkalmazásban állók nemzetgazdasági szintű átlagos bruttó keresete 2015-ben 247 784 forint volt, decemberben pedig 272 647 forintot tett ki.  Az átlagos nettó kereset az múlt év átlagát tekintve 162 300, decemberben 178 585 forint volt.


        Szalai Erzsébet : « egyszemélyi féldiktatúra épült és épül, totális hatalomkoncentrációról nem kell és nem is lehet beszélnünk. Ezzel összefüggésben az sem felel meg a valóságnak, hogy minden gondunkról és bajunkról Orbán tehet – hatalomra jutására a félperifériás hazai újkapitalizmus 2010-ig tartó laissez faire szakaszának romjain került sor, a negatív jelenségek zömét örökölte – kormányzása alatt többé-kevésbé nem tesz mást, mint intézményesíti és kiélezi a már korábban meglévő gazdasági, szociális és kulturális egyenlőtlenségeket.» 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.