2016. július 11., hétfő

A kérdés és a válasz

A kérdés így hangzik: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő, kötelező betelepítését?” 

Persze úgy tették fel, hogy nem lehet igennel válaszolni - vajon ki szeretné, hogy Brüsszelből írják elő nekünk, kiket telepítsünk be? Nemmel viszont azért nem, mert egyrészt embertelen, hogy kevesebb mint 2000 menekültet se fogadjunk, másrészt az Országgyűlés akármilyen döntésére sem adhatunk kitöltetlen blankettát…
A Fidesz és a Jobbik a «kényszerbetelepítés» elleni tiltakozásra buzdít. A szocialista párt és szatellitjei távolmaradásra szólítanak (Magyarország unióból való kiléptetésének kezdeteként minősítve azt), a liberálisok pedig részvételre. Bojkottot (tüntetést voksolás helyett) javasol a Munkáspárt 2006-Európai Bal.
A kormány szerint a kvótanépszavazásra azért van szükség, mert “a magyar embereknek joguk, hogy eldönthessék kivel akarnak együttélni”. A «magyar embereket» azonban nem kérdezik meg arról, hogy akarják-e az EU-szerződések szellemében a két-háromszor már visszafizetett adósság kamatfizetését és a deficit 3 % alá szorítását, amellyel kiürítik a közkasszát, és lehetetlenné válik az egészségügy, oktatás finaszírozása a presztizsberuházások folytatása mellett. Arról sem kérdezik őket, tetszenek-e az alacsonyan tartott bérek, melyeket a kormány a multinacionális vállalatok becsalogatására használ. Elégedettek-e a három hónapra csökkentett munkanélküli segéllyel és az ezt követő közmunkával bruttó 50 ezerért. Azt sem érdeki a kormányt, beleegyezését adta-e a nép arra, hogy 2015 végéig 3358 harmadik országból származó személy vásároljon letelepedési kötvényt Magyarországon (darabonként 300-350 ezer euróért) – kormányközeli, meghatározott offshore-cégeket keresztül.
S most, amikor a 25-30 éves ipartalanítás már egy millió magyar dolgozót külföldre kényszerített «migránssorba», a munkáltatók szövetsége (GYOSZ) kijelenti, hogy 250 ezer, de lehet, hogy több (nyilván még olcsóbb) vendégmunkásra van szüksége, a kormány pedig ezt újabb kedvezményekkel akarja támogatni…



Természetesen a «népszavazásnak» nevezett manipulációs komédia mellé nem állhatunk. Az egyetlen megoldás az, ha távol maradunk, ha kinyilvánítjuk: a menekültek az EU-tagországok és a NATO, közöttük a háborúkba és megszállásokba magyar csapatokat küldő kormányunk áldozatai és követeljük a magyar kontingensek visszahívását és a katonai kiadások helyett tisztességes közszolgáltatàsokat, korrekt béreket a hazai és minden bevándorolt dolgozónak.  
Ez a dolgozók érdeke, a nemzeti érdek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.