2016. július 12., kedd

Ki is ez a jövendő brit miniszterelnök?




A konzervatív és liberális Theresa Mary Brasier 1956-ban, a sussexi Eastbourne-ben született, apja anglikán lelkész. Oxfordban végezte tanulmányait. Férje bankár, gyermeke nincs. 30 éve egyszerű helyi politikai aktivistaként kezdte, 1997 óta képviselő, 2010 óta belügyminiszter, munkamániásnak írják le. «A keresztény hit énem egy részét képezi», állítja.

A rossznyelvű megfigyelők szerint kormányban landolása óta riválisaival leszámolva céltudatosan törtetett a Downing Street 10 elfoglalása irányába.

Az euroszkeptikusok oldalán állt ugyan, de az Egyesült Királyság EU-ban tartása mellett nyilvánított véleményt. Mindamellett a Brexit-kampánytól távolmaradt.

Robin Oakley a CNN-től: "nincs más a mai brit politikában, aki nála közelebb állna Margaret Thatcherhez".

Brian Reade a Daily Mirrortól (mely általában ellenséges May-jel és a konzervatívokkal szemben) bátornak és meglepőnek írja le, hogy amikor a rendőrség fő szakszervezeténél mondott beszédet, a rendőrségi korrupció, tehetségtelenség, rasszizmus leírásakor szempillája se rebbent főként férfi rendőrtiszti közönsége előtt.

2014 júniusában, Toby Young író, újságíró: «Theresa May úgy védi Izraelt, mint egy izraeli tank parancsnoka».

Az emigrációt illetően határozottabb elképzelései vannak, mint elődjének, Cameronnek, állítva, hogy 2015-re a migránsok számát 2010-hez képest 70 ezerrel csökkentette. Sikerült pl. deportáltatnia az iszlamista Abu Hamzát, 20 éves jogi küzdelem után pedig Abu Qatada palesztin aktivistát Jordániába, kitiltania a francia Dieudonnét az országból…


Craig John Murray, a UK volt üzbekisztáni nagykövete júl.3-án: «bemutatom Önöknek Theresa Mayt, új iszlamofób miniszterelnökünket».

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.