2017. szeptember 27., szerda

Francia felhívás: Egység a Macron-Philippe-kormány elsöpréséért!



(a szept. 12- Lille-i tüntetésen: "semmik vagyunk, legyünk minden! 1917-2017- Macron, takarodj!")


Most már egy nap sem telik el anélkül, hogy a Macron-Philippe-kormány ne jelentsen be újabb, a dolgozókat, az ifjúságot támadó intézkedéseket.

Az EU-direktívák alkalmazásával a munkatörvénykönyv megsemmisítését szervezi – rendeleti kormányzással. A társadalombiztosítás dinamittal felrobbantását tervezi a betegbiztosítási járulék megszüntetésével. Bejelentette, hogy vége a szolidáris alapú nyugdíjnak és a munkanélküli biztosításnak. Nyomorba dönti a dolgozók tízezreit a «támogatott munkaszerződések» megszüntetésével megtiltva a határozatlan időre szóló szerződéseket. A mezőgazdaságból élők tízezreit szorítja sarokba, a fiatalságot pedig prekaritásba taszítja. A területi és települési közszolgáltatásokat már megfojtották.

Ugyanakkor pedig megszünteti a vagyonadót, holott a CAC 40 (tőzsde) részvényeseinek osztaléka a csillagos eget veri.

A kisebbségi és illegitim Macron-Philippe-kormány a saját osztályát, a tőkést kormányozza. Ezért - és, hogy gyorsabban haladjon - alkalmazza az V. Köztársaság alkotmányának antidemokratikus arzenálját, a rendeleti kormányzást.
Előtte De Gaulle tábornok tett eképpen 1967-ben a társadalombiztosítás ellen intézett támadás idején. Négy hónappal utána, 1968 május-júniusában kitört az általános sztrájk: «le a rendeletekkel!», «De Gaulle, a 10 év elég volt!»

Hagyni kell Macront, hogy a dolgozói jogokat romhalmazzá tegye? Az intézményes rend nevében hagyni kell ezt a kormány kormányozni egészen 2022-ig?

Lehetetlen!

Nem várhatnak a fiatalok, a dolgozók, most kell, hogy harcba induljanak és elzavarják Macront a kormányával együtt.
Szeptember 12-én erős és hatalmas sztrájkokkal, tüntetésekkel sokszázezren osztályharcukkal erősítették meg ugyanazt a követelést: «A rendeletek visszavonását!».
Napról napra erősödik a dolgozók és szervezeteik egységének óhaja, hogy a lehető leggyosabban legyen vége ennek a kormánynak.

Egységet a munkásellenes intézkedések ellen,
egységet Macron elűzéért,
egységet az Európai Unióval, az V. Köztársaság való szakításért,
egységet az Alkotmányozó Nemzetgyűlésért, amely a nép kezébe teszi le a hatalmat,
egységet olyan kormány létrehozása érdekében, amely a munkásosztályt védi!

A Mouvement pour la rupture avec l’Union européenne et la Ve République* hívja az aktív dolgozókat, nyugdíjasokat, fiatalokat, munkanélkülieket, szakszervezeti és politikai aktivistákat, választott képviselőket, hogy

írják alá és osszák meg ezeket a követeléseket, szervezkedjenek a munkahelyeken, lakóhelyeken, egységbizottságokban és készítsék elő az egységbizottságok küldötteinek országos konferenciáját.


*A Mouvement pour la rupture avec l’Union européenne et la Ve République (mozgalom az Európai Unióval és az V. Köztársasággal való szakításért) poitívan válaszol a német, olasz, francia aktivisták európai munkáskonferencia kezdeményezésére: «Az egész, határok és restrikció nélküli Európa szabad népeinek és dolgozóinek szabad uniójáért; a munkásjogok és a demokrácia Európájáért; szakítás az Európai Unióval, Maastrichttal, a Központi Európai Bank diktátumaival».

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.