2017. szeptember 9., szombat

FranciaországA POID kommünikéje


A dolgozók jogaikat gyakorolják, amikor szervezeteikkel együtt sztrájkolnak, tüntetnek a Macron-Philippe-kormány intézkedései ellen. Ezekben a rendeletekben semmi nincs, amiben munkásérdek lenne, ezek kiszolgáltatják a dolgozókat a munkáltatók diktátumainak, vállalatról vállalatra. 

A dolgozók és szervezeteik egysége szükséges a rendeletek visszavonásához. Július óta a POID kampányával részt vesz a mozgalomban ezzel a jelszóval: «Le a rendeletekkel!». 


A kormány dühödt rombolásában (az előző kormányokat követve) a dolgozók, családjuk életének minden aspektusát támadja. Nincs nap, hogy újabb intézkedést ne jelentenének be a dolgozók egyes kategóriái, egyes szociális szerzett jog, egy-egy – az elődeink által osztályharcban kivívott - jogunk ellen.
A kormány ennek folyamatában már bejelentette a munkanélküli biztosítás, a társadalombiztosítás, a szakmai képzés, a nyugdíjak, a lakhatás, a vasutasok státuszának, s általában a közszolgáltatások  támadását.
149 000 támogatott munkahelyet szüntetett meg és még több tízezer másikat szándékozik. Senki sincs biztonságban ideértve a legsérülékenyebb, legprekáriusabb rétegeket sem az állami, sem a magánszektorban, a munkanélkülieket, a nyugdíjasokat, a középiskolásokat, az egyetemi hallgatókat, a szociális biztosítottakat, a lakásbérlőket, a mezőgazdasági kistermelőket, kiskereskedőket, kézműveseket. Mindenkit támadás ér. Ez a kormány minden nappal egyre inkább kimutatja foga fehérjét: ez a gazdagok, a bankárok, a munkáltatók, a CAC 40-tőzsde, az Európai Bizottság kormánya, Trump háborús parancsainak és az amerikai imperializmus kormánya.


Ezzel a kormánnyal szemben, amely mindenütt a barbárságot és nyomort hinti, a dolgozók, a fiatalság védekezése jogos. El kell söpörni a kisebbségi és illegitim Macron-Philippe-kormány rendelkezéseit és teljes politikáját. Minél előbb, annál jobb! Mert minden nappal újabb támadások érik a dolgozó népet…

A szocializmusért, a köztársaságért, a munkásinternacionáléért!

(POID országos irodája poidemocratique@orange.fr)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.