2019. augusztus 21., szerda

Erőlködünk ..



Azon, hogy mit is mondott a német kancellár Sopronban.


Hivatalos website oldalán ezt: 

Wenn man darüber spricht, mit welchem Ziel Kohäsionsfonds und Strukturfonds eingerichtet werden, dann muss man sagen, dass sie eingerichtet werden, um die Konvergenz innerhalb der Europäischen Union zu stärken. Wenn man sich die Wirtschaftswachstumsraten Ungarns anschaut, dann sieht man, dass Ungarn dieses Geld wirklich so einsetzt, dass es auch dem Wohle der Menschen zugutekommt. (https://www.bundeskanzlerin.de/bkin-de/aktuelles/pressekonferenz-von-bundeskanzlerin-merkel-und-dem-ministerpraesidenten-der-republik-ungarn-viktor-orb%C3%A1n-1661858 )
Azonban akármit is mondott, vagy akart mondani, szó nincs arról, hogy az uniós «közösségi konstrukció» – az 1985-ös Egységes Okmány – célja az emberek jóléte volna. Az kiürítette az államokat, fent is, lent is. A «strukturális alapok» ... a regionális segítséget sem az állam, hanem a régió kapja (a szubetatikus megosztás szerint az európai «központ» alárendelt viszonyt alapján). Brüsszel kezét a régiókon tartja, saját szupranacionális hatalmát építi. A régiós uralkodó osztálynak pedig nem érdeke a felfejlődés, hiszen kikerülne az alapokból, pénz nélkül maradna, Maradnak a látszatberuházások… persze szociális válságkezelés nélkül. 
A gazdasági növekedés a multinacionális cégek javát szolgálja, az Európai Unió szellemével és szerzôdéseivel, direktíváival teljes összhangban. A konvergencia betartását az Európai Bizottság az éves költségvetés kiigazításai, "népszerű" nevükön megszorítások révén ellenőrzi (minden államban).
A konvergencia SEM, az eurozóna Stabilitási és Növekedési Paktuma SEM az emberek jólétét célozza, hanem a közszolgáltatások privatizációját, az adósságfizetést, a deficitcsökkentést, a multitőke gyarapodását.
Tudnillik az EU a közös és “szabad” piac intézménye, annak minden következményével: versenyével, privatizációival, a profitelsajátítás garantálásával, deregularációval, a munkásjogok és közszolgáltatások megsemmisítésével. 
Merkel sem nem jóságos Teréz anya, hanem a Fidesszel közös néppárti pártcsalád konzervatív tagja, a vázolt politikának  megkérdőjelezhetetlen híve. 

Vajon a baloldal mikor meri kimondani, hogy nincsen szükség olyan unióra, ami csak a gazdasági elit érdekeit szolgálja?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.