2024. február 7., szerda

Nyílt levél (a Szócikk óhajának megfelelően)

 


A./ Minap rövid, de annál velősebb gyalázat jelent meg a Szócikk oldalán: A kétkapura játszó Orbán megengedte, hogy Izrael ellen ostobák és hülyék tüntessenek Budapesten - Szócikk

«2024. FEBRUÁR 04. 14:30

ÚJ PÉTER


Izraelt eltörölni vágyó idióták vonultak tegnap este a XIII. kerületi Teve utcai Rendőrpalotához – írta meg a Mandiner es a Mérce kézenfogva.

A senki által sem ismert anarchista Varjú Kollektíva is részt vett a megmozduláson. Most legalább már páran hallottak róluk. A tüntetésen többen is annak adtak hangot, hogy Izrael népirtást követ el Gázában.

Képet nem tudunk ezekről az idiótákról mutatni, mert hányingerünk van tőlük, arról viszont van képünk, amikor tavaly októberben palesztin fegyveresek bekerítették a Gázai övezet közeli sivatagban szervezett Szupernova fesztivált és lelőttek mindenkit, akit értek.

Ezek mellett tüntettek most Budapesten ostoba hülyék.»

B./ “Tollat ragadtam” a Szócikk szerkesztőinek címezve:

“Megdöbbenve olvastam (említett) cikketeket.

A következő megjegyzéseket tenném hozzá:

1./1947-ben az ENSZ nagyhatalmai a 181-es határozatban döntenek, hogy Palesztina 2 állam legyen. A zsidó állam birtokolja mintegy 600.000 lakosával Palesztina 56%-át, míg 44%-ot a kb. 1.300.000 fő arab többségi lakosságnak lakosságnak adták volna. Az arab fél nem fogadta el (ők voltak az őslakosok, a zsidó törzsek 2 ezer évvel azelőtt elhagyták a területet). Ezután Izrael állam egyetlen ENSZ-határozatot nem fogadott el, nem tartott be a határozatok sorozatából A cionista oldal hivatalosan ezt a felosztást fogadta el, de az egész Palesztinát saját tulajdonának tekintette. A konfliktus gyorsan nyílt háborúvá fajult, nemcsak a két palesztinai (zsidó és arab) közösség között, hanem a szomszédos arab államokkal is. Izrael győzött (mindig mögötte állt az USA!), eredménye az arab lakosság tömeges elűzése (90%-ukat érintette), jó részük Gázában kötött ki, másik részük pedig menekülttáborokban (mára már a harmadik generációjuk él ott). 1967-ban Izrael másodszor is kiterjesztette határait, és immár az egész Ciszjordániát, beleértve Kelet-Jeruzsálemet és a Gázai övezetet is ellenőrzése alá vette (a nemzetközi jog szerint megszállt területnek számít). A palesztin szervezetek (PFSZ) elismerték volna Izrael államot cserébe az elfoglalt terültek palesztin önállóságának biztositásáért, amire Izrael nem volt hajlandó. A ciszjordániai és gázai övezeti emberek békés eszközökkel próbálkoztak (intifada). Megtorlás érte őket (az akkori védelmi miniszter: „az erőt, a hatalmat és csapásokat kell alkalmazni ennek a polgári, erőszakmentes lázadásnak az elfojtására”). Az oslói egyezményben a PFSZ papíron is elismerte Izraelt a palesztinok pedig gyakorlatilag semmit sem kaptak cserébe. 2006-ban a Hamas megnyerte a választásokat Gázában, ezután Izrael (mögötte az USA és az EU) brutális blokádot vetett ki a Gázai övezetre (megbüntette a gázaiakat). 2008-ban a gázai emberek izraeli mészárlások sorozatát élték át, 1200 halott, köztük 350 gyermek (2008 előtt több mészárlás is volt, nevezetesen kilenc). 2014-ben Izrael körülbelül 2200 embert ölt meg Gázában, köztük körülbelül 550 gyereket, 18.000 házat rombolt le. Majd jött a "nagy menetelés" 2018-ban (a visszatérés jogának békés követelése). Véres megtorlás érte. Tavaly minden napra jutott egy megölt palesztin. Most már értitek, hogy ki kit és miért támadott meg?

2./ A kép: A „Yedioth Ahronoth”című izraeli lap „7 Nap” elnevezésű mellékletében közzétett oknyomozó cikkének elemzése olvasható az Electronic Intifada (EI) honlapján. Ahogy azt Asa Winstanley,az EI oknyomozó újságírója kiemelte a közelmúltban megjelent írásból: október 7-én délben Izrael legfelsőbb katonai parancsnoksága elrendelte minden egységnek, hogy „bármi áron” akadályozza meg az izraeli állampolgárok túszul ejtését – akár a rájuk leadott lövésekkel is. A hadsereg „az összes harcoló egységét arra utasította, hogy a gyakorlatban hajtsák végre a Hannibál-irányelvet, bár ezt az elnevezés említése nélkül tette.” A helyszini képek pedig bizonyitják, hogy nem Hamas-kézifegyverekkel semmisitették meg a menekülő autókat .. 

3. A Varjú Kollektíva (melyről már hallottunk!) az egyetlen becsületes, bátor választ produkálta: nyiltan kiállt egy gyarmatositó, gyilkos apartheid állammal szemben egy nép önrendelkezése mellett (marxista alapelveink szerint). Örüljünk, hogy vannak ilyen fiataljaink! Szerzőtöknek ahhoz van képe, hogy „idiótáknak és hányingerkeltőnek” titulálta őket - helyes megyőződésük alapján. 

Mélyen szégyenlem, hogy lapotokban megjelenhetett...

Várom válaszotokat (remélve, ezt a gyalázatos cikket sürgősen leveszitek)."

---------------------------------------------------------------------------------------
C./ A Szócikk így válaszolt: 

"Nagyon koszonjuk, hogy olvassa a szocikket, jojjon vissza holnap is

Szocikk.hu"

---------------------------------------------------------------------------------------

D./ Feleletem:

Kedves szócikk! Már "holnap" van, visszajöttem. Szeretnék egy komolyabb választ (talán valamelyik felelőstől), mielőtt ennek hiányában nyílt levél formájában lennék kénytelen megoldáshoz folyamodni.”

----------------------------------------------------------------------------------------

E./ Ezután pedig:

„Kedves Judit!

Várjuk nyílt levelét

SZÓCIKK”

----------------------------------------------------------------------------------------

Azaz, a Szócikk (“ - a baloldali hírportál   A szocikk.hu a dolgozók, a dolgozni akarók, illetve az életüket már kidolgozók szava”) nem hajlandó belső, a munkásmozgalom hagyományainak megfelelő vitára, ehelyett pökhedi, bornírt módon, hangnemében is megengedhetetlenül „kinyilatkozik”.

Gáza nem az izraelieké. Palesztina nem a cionista zsidó államé. Nincs kiválasztott nép (pontosan tudják az öntudatos dolgozók)..

A palesztin nép ellenáll, pedig a 76 éve tartó ismétlődő mészárlásoknak, deportálásoknak, termésük és falvaik elpusztításának, gyarmatosításnak, különféle kisajátításoknak, a vízhez való hozzáférésük megfosztásának, lakosságuk szabadtéri koncentrációs táborba zárásának, katonai megszállásnak, indokolatlan és tömeges bebörtönzésnek, apartheidnek, kínzásoknak, haláleseteknek, eltűnéseknek és mindennapos megaláztatásoknak van kitéve.

Ellenáll - a rendelkezésükre álló eszközökkel, és ehhez csak a Hamasz áll rendelkezésére.

Ha az izraeli kormány nem hozta volna létre az apartheidet és a palesztin területek megszállását 1948 óta, nem jött volna létre a Hamász („terrorista” szárnya). Az izraeli terrorizmus szülte a „palesztin terrorizmust”. A halottak nem csak 2023. október 7-án haltak meg. Emberek ezreit öli évente a szélsőjobboldali izraeli kormány már évtizedek óta. A Hamas támadása „aprópénz” az izraeI által évtizedek óta elkövetett atrocitásokhoz képest. És nehogy előhúzzàtok most az antiszemitizmus nyulát a bűvészkalapból, ha bajorok lennének a megszállók helyén, a palesztinek éppen úgy harcolnának ellenük.

Azok, akik -  az izraeli kormány szàjaíze szerint -  megfordítják a szerepeket a bűnösből áldozatot faragva, de még az életveszélyben élő palesztin nép oldalán állók tisztességét is megkérdôjelezve, és okt. 7. "elfogadhatatlan erőszakáról" beszélnek, anélkül, hogy egy szót is ejtenének az izraeli bűnöző rezsimről - nem érdemelnek mást, mint mély megvetést bármely nemzetiségű (magyar, izraeli, palesztin, zsidó és minden) dolgozó részéről.

(Somi Judit)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.