2009. április 25., szombat

«Egyesüljünk! A dolgozó népet mentsük!»

Munkások, Mezőgazdasági Dolgozók, Nyugdíjasok, Munkanélküliek, Munkavállalók, Fiatalok!

Magyarország válságban van, éppúgy mint Európa és a világ többi országa. Életszínvonalunk jelentősen csökken, még a legszegényebbekre is megszorítások várnak.
Az ipar likvidálásával, a mezőgazdaság tönkretételével teljes régiók marginalizálódtak összeomlással fenyegetve az országot. A multinacionális és hazai nagytőkések évtizedek óta profitálnak az alacsony bérekből, adót nem fizetnek, azonban nyereségüket kimentik, tiltják a szakszervezetek létrehozását, most pedig utcára szórják a dolgozókat. A megélhetéshez szükséges árak emelkednek, a bankok, az MNB hitelpolitikáját családok százezrei és a nemzetgazdaság, mi mindnyájan fizetjük meg. A lakosság minden rétege érintett, alkalmazottak, kényszervállalkozók, pedagógusok, orvosok, fiatalok, idősek csakúgy, mint a már meglévő egymillió mélyszegénységben élő! Az elbocsátások a dolgozókat legelemibb jogaiktól fosztják meg újabb nyomorgókat termelve. Megnyírbálják a nyugdíjakat, meglopják a gyermekeket! Táplálják a fajgyűlöletet szociális gettóban tartott cigány honfitársainkkal szemben!
Mit akarnak ezzel elérni?
Azt, hogy a dolgozókat megosszák és egymás ellen fordítsanak bennünket, hogy a maroknyi multinacionális és hazai nyerészkedő miután kifosztotta az országot, az ipar és mezőgazdaság maradékát is megsemmisítse, mert nincs rá szüksége! A cigányok, a szegények elleni gyűlölet szításával azt szeretnék elkerülni, hogy a dolgozók a helyzetért felelős valódi bűnösök ellen forduljanak! Az Európai Központi Bank, a Nemzetközi Monetáris Alap (IMF) követelményeinek teljesítésére rászorított országokban az állami kiadásokat csökkenteni kell, az egészségügyre, az oktatásra, a szociális hálóra fordítható amúgy is alacsony összegekkel! A «válságkezelő program» nem a mi érdekeinket, hanem a kapitalista rendszer fennmaradását szolgálja! Akkor pedig fizettessék meg az ebből is nyerészkedni szándékozó tőkésekkel!
Kik a valódi felelősök?
A multinacionális fosztogatók, melyek hosszú éves kizsákmányolás után az üzemekből kiszórják a dolgozókat! Az Európai Központi Bank és az IMF, melyek az elbocsátásokat támogatják, az alkalmazottak bércsökkentésre és a közkiadások mérséklésre köteleznek, s ezen felül még új privatizációra is! A kormány(ok), melyek elfogadták az EU, az IMF, az Európai Központi Bank és a multinacionális vállalkozások diktátumait az egész nép és a munkásosztály ellen! Mit keresnek magyar katonák Afganisztánban, Irakban, kiknek az érdekeit szolgálják és ki állja a költségeket?

Mindannyiótokhoz fordulunk, ne hagyjuk, hogy megosszanak bennünket, egyesüljünk!
Minden dolgozóhoz, munkanélkülihez, nyugdíjashoz, fiatalhoz! Fogjunk össze, magyarok és cigányok! Találjuk meg együtt a válságból kivezető utat! Tűrőképességünk végére értünk!
Az összes üzemi, irodai és közszolgálati munkahely szavatolását, az elbocsátások megtiltását! A társadalom peremére szorított rétegek talpraállítását, munkát, kenyeret! Az elbocsátással és csőddel fenyegető összes, a Magyarországot kifosztó multinacionális vállalkozások, a hazai nagytőke és bankszektor államosítását, olcsó lakáshiteleket! Az állami árellenőrzés visszaállítását az alapfontosságú árucikkek felett: élelmiszer, gáz, villany, szállítás, lakhatás – áfa-tartalmuk leszállítását, az árak maximalizálását!
Állampolgárok, Szakszervezeti Tagok és Vezetők! Tartozzatok bármely párthoz vagy szakszervezethez, mozgalomhoz, álljatok felhívásunk mellé, hogy együtt önmagunkat, a dolgozó népet megmentsük a végső ellehetetlenüléstől, a bukástól, a káosztól. Csatlakozzatok aláírásotokkal!
RadikálisBal, somijudit@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.