2009. április 8., szerda

Fujimori - 25 év börtön – jöhet a következő : Uribe, a kolumbiai elnök

És a többiek, Pinochet, Banzer, Garastazú Medici, Geisel, Duvalier, Bush, Nixon, Clinton, Olmert – totális büntetlenségben, ahogyan a tőkések, politikusaik, államaik, sajtójuk is. Ez az első eset, hogy egy «demokratikusan» választott volt államfőnek, aki hiába hangoztja «ártatlanságát», felelnie kell tetteiért… 2007 végén már egyszer 6 évet kapott hatalommal való visszaélésért és két másik ügy is várja korrupcióért.
Tegnap az ex-elnök 25 évet kapott Peruban az emberi jogok megsértéséért. Ennyi jár a halálkommandók működtetéséért hatalma 10 évében (1991-2000).
A jelenlegi kolumbiai elnök, Alvaro Uribe Vélez is megérett a börtönre. Fasiszta rendszere a helyi uralkodóosztályra és az imperialista nagyhatalmakra, az USA-ra, Kanadára, Franciaországra, stb. támaszkodik hatalmas sajtócsendben. Rendszere államterrorizmus, a hivatalos hadsereg mellett paramilitáris egységek hintik a terrort az országban. Szelektív gyilkosságok millióit hajtják végre, tömeggyilkosságokat a bennszülöttek ellen, erőszakkal kényszeritettek egész régiókat arra, hogy Uribére szavazzanak. Ilyen «parapolitikusok» parlamenti háterével szavaztatta meg Uribe 1991-ben az alkotmány módosítását…
Vajon csak Dél-Amerikában remegnek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.