2009. május 21., csütörtök

Munkàspàrti tiltakozàs

1. A rendőrség nem korlátozhatja véleménynyilvánítási jogunkat

A Munkáspárt sajtónyilatkozata


A Munkáspárt tiltakozását fejezi ki amiatt, hogy mai budapesti kampányrendezvényét, amelyet közterületen, a Tungsram gyár bejárata előtt tartott, rendőrségi intézkedés zavarta meg.

A rendezvényen a párt elnöke, más vezetői és EP-jelöltjei „A Munkáspárt a magyar munkahelyek védelméért!” címmel nyíltszíni sajtótájékoztatón ismertették a párt választási programját az országos sajtóval és a műszakváltásra érkező munkásokkal. A gyűlés befejezése előtt rendőri intézkedésre került sor. Annak ellenére, hogy a rendezvény egyértelműen választási gyűlés volt, s erről a rendőrségnek a felelős szervező nyilatkozott, szabálysértési eljárást kívánnak indítani a gyülekezési jog megsértése miatt.

A Munkáspárt a leghatározottabban tiltakozik amiatt, hogy a rendőrség önkényesen és a választási törvénnyel ellentétes módon korlátozza a párt szabad véleménynyilvánítását, alkotmányos jogát.

A Munkáspárt az eset miatt panasszal fordul az Országos Választási Bizottsághoz.


Budapest, 2009. május 20.
--------------------------------------------------------------------------------------

2. Az MTI május 20-i anyaga:

Budapest, 2009. május 20., szerda (MTI) - Az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordul a Munkáspárt, miután szerdai demonstrációjuk szervezője, Vajda János alelnök ellen szabálysértési eljárást kezdeményez a rendőrség, arra hivatkozva, hogy egyik transzparensük a hatóság szerint nem volt összhangban a kampánytevékenységgel - mondta Thürmer Gyula pártelnök az MTI-nek. A rendőrség szerint viszont semmilyen eljárást nem indítanak, mert miután megállapították, hogy kampányrendezvényről van szó, levonultak a helyszínről.
Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Munkáspárt tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy szerdai budapesti kampányrendezvényüket, "amelyet közterületen, a Tungsram gyár bejárata előtt tartottak, rendőrségi intézkedés zavarta meg". Mint írták, a gyűlés befejezése előtt rendőri intézkedésre került sor, annak ellenére, hogy a rendezvény egyértelműen választási gyűlés volt, amit a rendőrségnek a szervezőjük világossá is tett. A Munkáspárt a leghatározottabban tiltakozik amiatt, hogy "a rendőrség önkényesen és a választási törvénnyel ellentétes módon korlátozza a párt szabad véleménynyilvánítását, alkotmányos jogát" - tették hozzá. Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel viszont azt közölte, hogy a rendőrök állampolgári bejelentésre vonultak ki a helyszínre. Miután megtudták, hogy EP-választási kampányrendezvényt tartottak, amelyet nem kell előre bejelenteni a rendőrségen, elvonultak. Hozzátette, hogy a jövőben is kimennek minden olyan állampolgári bejelentésre, amely csoportosulásokat jelez nekik. A Munkáspárt által a General Electric Váci úti gyára előtt, műszakváltáskor tartott rendezvényen Thürmer Gyula pártelnök is jelen volt, aki maga osztogatta a párt szórólapjait és saját, Balszemmel című könyvének harmadik füzetét az üzemkapun ki- és az azon belépőknek A hazai válság három fő oka, hogy "mindent eladtunk a külföldnek", Magyarország "a szegények országává lett", és nincsen rend - mondta a műszakváltáskor tartott rendezvényen Thürmer Gyula pártelnök.

1 megjegyzés:

  1. A legfontosabb részlet:
    "Hozzátette, hogy a jövőben is kimennek minden olyan állampolgári bejelentésre, amely csoportosulásokat jelez nekik."
    Alakul a rendőrállam, alakul..

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.