2009. július 2., csütörtök

Honduras

www.michelcollon.info - Investig'Action
Hondurasi kérés (Michel Collonhoz):
Jóestét, Michel!
Üzenetemmel egyidőben Hondurasban nagyon fontos dolgok történnek. A Progreso rádió sugárzását betiltották hétfő 10H00 óta, honlapját is blokkolták, Viszont az ALLER-nek sikerült továbbítani szatelliten jeleimet.
Tégy meg mindent hondurasi testvéreinkért , hogy a hondurasi nép ne maradjon információk nélkül, ami most történik. A népi ellenállás több vezetője és tagja is kéri Tőled. Tudni a kell a világnak, hogy jelenleg több hidat, autópályakaput elfoglalva tartanak és országos általános sztrájk keretében mobolizálódnak, amig Mel Zelaya, az ország legitim elnöke vissza nem tér.
http://www.aler.org
Akik értik a nyelvet, klikkeljenek az ALER satelite-re közvetlenül.
VENCEREMOS! Győzni fogunk!
Ölellek :
Alejandro

MICHEL COLLON kommentárja:
Az európai közvélemény nem ismeri a hondurasi hatalmas népi mozgalmat és annak megtorlását.
Szeretnék elhitetni velünk, hogy Obama ártatlan. Mintha a hondurasi hadsereget nem Washignton képezte volna ki, mintha ez a kedves Obama nem emelte volna meg a CIA, tehát az államcsínyek költségvetését. Hogy Közép-Amerika balratolódását megakadályozza és függetlenségét megakadályozza.
Klasszikus taktika: először Obama elutasította az államcsíny elítélését és párbeszédre hívott. Ha a puccsisták győznek, nyer. Ha nem, nem vállalt közösséget velük. Szintén ilyen Zelaya elnök diabolizálása. Második elnöki mandátum kérése – mint az európai országok többségében – , micsoda borzalom! Hogyan merészeli ezt egy USA-ellenes vezető? 400.000 hondurasi aláírta, hogy legyen joga második mandátumhoz? Na és, hangjuk sokkal kevesebbet számít, mint a hadseregé, a munkáltatóké, az érsekeké.
Latin-Amerikában a történelem megismétli önmagát. Hozzá kell járulnunk, hogy ennek vége legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.