2010. június 2., szerda

Izrael fasiszta állammá vált, nekünk kell megállítani!

MICHEL COLLON fehívása, 2010. máj. 31.

Hol áll meg Izrael? Csak ott, ahol mi állítjuk meg. Miután Gázában asszonyokat és gyerekeket mészárolt le, iskolákat és kózházakat bombázott, mentőautókra lőtt és vegyi fegyvereket használt, jelenleg a nemzetközi humanitárius segítséget gyilkolássza.

Persze megintcsak a sajtó fedezi, tele hazugságokkal. A rádióban az áldozatok nem kapnak szót, azt csak az agresszor hangoztathatja megszokott érvei...

1./ A békeflottilla nem engedelmeskedett az izraeli hadsereg felszólításának. De mióta kellene egy illegálisan, hozzá nem tartozó területeket megszállt vagy azt blokád alá vevő állam illegális felszólításainak?!
2./ A hajóknak nem volt joguk a gázai lakosság segítségére sietni? De hiszen az izraeli blokád tesz erőszakot a nemzetközi jogon!
3./ Az izraeli katonákat agresszió érte. Nyilvánvaló! Az izraeli bűnöket mindig jogos övédelemből követik el! Akkor is, ha állig felfegyverzett kommandósok támadnak és ellenük késsel védekeznek!

Az összes médiahazugság csak «háborùs propaganda elveit» alkalmazza, de mit tudunk tenni mi, egyszerű állampolgárok a dezinformáció ellen, hogyan tudjuk kinyitni a körülöttünk élő emberek szemét és a további mészárlást megakadályozni?

A válasz egyszerű: elsősorban az információs csatát kell megnyerni, környezetünkben (munkahely, iskola, lakónegyed, barátok...) a lehető legtöbbet beszélni és a legjobban. Konkrét tényekről kell tudomást szerezni és cáfolni a médihazugságokat és –mítoszokat, okos és hatásos módszerrel harcolni az előítéletek ellen, tabuk nélkül, demokratikus módon. Ez lehetséges ...

Az Izrael által elkövetett bűnök annak mindenhatóságára utalnak? Ellenkezőleg, a megsokszorozódott támadások azt jelzik, hogy Izrael egyre gyengébb pozícióban érzi magát, még hívei is megosztottak bizonyos kérdésekben. A büntetlenséget még élvezi az USA és az Európai Unió jóvoltából. Nekünk, amerikai és európai állampolgároknak kell cselekedni cinkos politikusainkkal szemben.

Mondjuk el mindenütt, hogy Izraelt Európa de facto 28. tagállamának tartja. Mondjuk el mindenütt, hogy Sarkozy azzal dicsekszik, hogy a világ minden táján közbelép a francia bebörtönzöttek érdekében, de kisujját sem mozdítja Salah Hamouri, a fiatal francia-palesztin politikai fogoly érdekében Izraelben! Mondjuk el mindenhol, hogy Európa Izraelt segíti illegális termékek importálásában! Azt is, hogy teljesen törvényes dolog bojkottálni az izraeli árucikkeket! Mondjuk el, hogy elutasítva a palesztinek legitim kormányával való tárgyalást, az EU adta meg a jelet Gáza bombázására. Mondjuk el minden körülmények között, hogy az európai fegyverkereskedők fegyverzik fel Izraelt Sarkozy, Merkel és kompániája segítségével!

Ha mindezeket elmondjuk egyszerűen és konkétan, ragaszkodva a tényekhez, az emberek meg fogják érteni, hogy nyomást kell gyakorolniuk a bűnök megállítására. Ez mindnyájunk felelőssége.

Adjátok tovább körülöttetek ezeket az információkat. Interpelláljatok a politikai vezetőkhöz. De leginkább a hozzátok közel állókat mobilizáljátok, hogy ezek a bűnök közismertté váljanak, magyarázzátok az izraeli gyarmatosítás valódi indokait, azokat a gyalázatos gazdasági okokat, melyekhez az USA és az Európai Unió támogat, cáfoljátok meg a sajtóban elterjedt hazug mítoszokat.
Elegendő nyomással a jog érvényesülését el tudjuk érni és a bűnöknek véget tudunk vetni:

1. Az európai országoknak ki kell utasítani országukból az izraeli nagykövetet, fel kell függeszteniük minden gazdasági, politikai, katonai szerződést Izraellel.
2. Bojkottálni kell minden izraeli eredetű árucikket mindaddig, amig a nemzetközi jogot Izrael negligálja.
3. A sajtó szót kell adjon az áldozatoknak, az izraeli propagandagépezet médiahazugságait cáfoló nyilvános vitáknak.

MICHEL COLLON

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.