2010. június 8., kedd

A Munkáspárt 2006 elutasítja az Orbán-csomagot

2010. június 08. kedd


A Magyarországi Munkáspárt 2006 elfogadhatatlannak tartja, hogy a Fidesz, választási ígéreteit megtagadva folytatja a neoliberális politikát, és az IMF által diktált feltételeknek eleget téve a költségvetési hiány csökkentésének terheit elsősorban a közalkalmazottakra, a nyugdíjasokra, a minimálbérből élőkre hárítja.

A Munkáspárt 2006 társadalmi ellenállásra szólítja fel a szakszervezeteket, a civil és jog védő szervezeteket, a baloldali politikai pártokat. Az Európai Baloldali Párt tagjaként külföldi szövetségeseink támogatásával részt veszünk a neoliberális politika elleni nemzetközi összefogásban.


A válság megoldásához szükséges forrásokat azoknak kell előteremtemniük, akik a válságot okozták. A társadalom többségének megsarcolása helyett az eddig adókedvezményeket élvező multinacionális társaságok és a bankok profitját kell csökkenteni, állami illetve önkormányzati felügyelet alá kell venni a nyugdíjrendszert. A közalkalmazottak létszámának csökkentése helyett a költséges katonai akciókra és a helyi háborúkra fordított összegeket kell radikálisan csökkenteni.


Mi nem tudunk fizetni, és nem akarunk fizetni! Fizessenek a gazdagok!


Munkáspárt 2006 elnöksége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.