2015. július 22., szerda

A szaudi király és a jogok




Nem csillapodik a felháborodási hullám Franciaország déli részén a szaud-arábiai királyi család számára privatizált strand miatt 
 


Mirandole kis strandja a középpontban. © capture d'écran Google

Vallauris Golfe-Juan polgármesterasszonya, Michelle Salucki szintén "tiltakozik" François Hollande elnöknél aláhúzva annak az elvnek a fontosságát, hogy a "törvény előtt mindenki egyenlő".
A szaudi királyi család tulajdonában levő «villájába» készül a héten a 71 éves Salman király. Úgymond biztonsága szavatolásáért a hatóságok a vakáció ideje alatt meg akarják tiltani a tenger melletti strand látogatását idegenek számára.  
Valaki a király környezetében kissé megelőzte a hatóságokat, mivel már a múlt héten elkezdődtek a munkálatok a Mirandole strand szeparálására, a villával való összeköttetése és két új kijárat kiképzése céljából –  hatósági engedély nélkül.   
"Megértem a biztonsági előírásokat, de az erős felháborodást is", mondja Madame Salucki, "az építkezést leállíttattam az engedély megérkezéséig".
"Hogy gondolja Ön, hogy a jogok nélküli strandolók, vagy a "nehéz" lakónegyedekben élők megértsék, a törvény tisztelni kell, ha az állam könnyedén túllép rajta?", teszi fel indignálódva a kérdést az államfőnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.