2016. január 31., vasárnap

Migránsválság: állítsátok le az illegális háborúkat, ne az áldozatokat vádoljátok!


2016.jan.30.
https://francais.rt.com/opinions/14851-crise-migratoire-arretez-guerres-illegales#.Vq0ZvajhiWo.facebook

©ce: Reuters
A NATO az USA érdekeinek megfelelően vív törvénytelen háborúkat. Az európai vezetők a NATO cinkosai. Háborús bűnöket követnek el – mondja Finian Cunningham.
Európa az idegengyűlölet, a növekvő rasszizmus veszélyes lejtőjére került. A menekültek értéktárgyai elkonfiskálásáról szóló új dániai törvény is ennek a sötét hangulatnak a jele.
A valódi válasz az lenne a problémára, hogy Európa utasítsa el Washington bűnös háborúinak támogatását. Más szavakkal, az európai állampolgároknak tenniük kellene, ahelyett, hogy a tünetekre reagálnának. A bűnösöket kell büntetni, nem az áldozatokat.
Az európai kormányok háborús bűncselekményeket követnek el és mi hagyjuk a tömeggyilkosságokat. Pedig jogi szankciókat kell követelnünk ellenük a nemzetközi jog súlyos és sorozatos megsértése miatt.
A – kormányaink által előidézett – háborúk területéről érkező menekültáradat másodlagos jelentőségű. Mi pedig ezen tipródunk…
A nyilvános leleplezés az USA vezette NATO katonai szövetséget, annak tagjait illeti. A kormányfőknek és katonai vezetőknek bíróság elé kell állniuk, a bizonyítékok rendelkezésre állnak. A probléma szégyenteljes gyökere az a  tény, hogy az európai államok idegen háborúkban vesznek részt teljes büntetlenség mellett.
Az ex-jugoszláviai háborúkban, az afganisztániban, az irakiban, a líbiaiban, a szíriai és ukrajnaiban, a pakisztáni, szomáliai, jemeni dróntámadásokban, a mali, nigeri és elefántcsontparti titkos katonai akciókban, mindben! cinkostársak az európai tagálllamok vezetői.  Megszámlálhatatlan azok száma, akik vándorbotot fogtak kezükbe a washingtoni és európai militarizmus miatt. A nemzetközi jog szempontjából a francia intervenció Maliban és Közép-Afrikában tökéletesen önkényes – még az ENSZ sem adta beleegyezését.  
Franciaország és Nagy-Britannia különösen bűnös – akár deklarált háborút vívott Líbiában és Szíriában, akár nem.  
Talán Líbia a NATO-háborúk leginkább flagráns esete.  



Az utóbbi 5 év NATO-háborúinak leginkább tettenérhető esete Líbia. Mindenki részt vett benne Norvégiától, Dániától, Hollandiától Olaszországig, Nagy-Britanniáig, Franciországig. Az USA-val együtt erőszakot tettek az ENSZ határozatán, addig bombázták Afrika legprosperálóbb, legstabilabb országát, míg véres káosz nem lett belőle.  Civilek ezreit ölte meg a héthónapos amerikai-európai blitzkrieg, amely Mouammar Kadhafi kegyetlen lemészárlásával fordult orgiába.
Líbiát lerombolták, csődhalmazzá vált, szélsőséges fegyveres csoportok özönlötték el – az európai kormányok merítették barbárságba. Miért van, hogy az úgynevezett civilizált, törvénytisztelő, Nobel díjakkal kitüntetett Európa nem fordul az igazságszolgáltatáshoz a kegyetlen atrocitások miatt?
Egy hete az amerikai és európai katonai vezetők még több beavatkozásra szólítottak Líbiában és Szíriában. A nyilatkozat – amely persze megint a «terrorizmus elleni harcot» jelöli meg célként –, a nemzetközi jog szerint már magában illegális, figyelmeztet rá a háborús bűnök szakértője, Christopher Black ügyvéd. Hova lett hát a nyilvánosság felháborodása? Hiszen még a NATO katonai beavatkozásától csak közvetetten sújtott országokból (Szudán, Kamerun, Eritrea) is jönnek, miután Líbia szétgyalázása nagyra nyitotta a kapukat!  
A dán parlamenti döntés, amely szerint el lehet venni a menekültek 1300 eurónál nagyobb értékeit, felveti az emberi jogok semmibevételének kérdését. De ez csak egy példa azon intézkedések közül, amelyek példázzák, hogy Európa egyre ellenségesebb a menekültekkel szemben. Magyarország, Szlovénia, Lengyelország Ausztria lezárták határaikat. Még a korábban nyitott Németország és Svédország is csökkenti fogadásukat és visszaküldi sokukat oda, ahonnan jöttek.
Egyik oldalról nyilván sok országban nyugtalanító az idegenek számának emelkedése. Főként, ha azok láthatóan mások, sötétebb a bőrük, más a szokásuk, a vallásgyakorlásuk. Észak-afrikai és közel-keleti muzulmánok. A német és svéd városokban a szexuális jellegű támadásokat «arab kinézetű fiatal férfiak» követték el – az efféle híradás a hisztérikus reagálást táplálja. A rasszista politikai érdekeket.  A francia szatírikus újság pedig a tengerbefulladt szíriai kisgyereket karikírozza, aki felnőve szexuális ragadozóvá válik. Felelőtlen, megvető, felbújtó.
Ahogyan minden menekült «terrorista szimpatizánsként» kezelése. A párizsi dzsihadista támadások óta a muzulmánellenes támadások megsokszorozódását látjuk Franciaországban és Nagy-Britanniában. A párizsi terroristák a szíriai menekültek között elvegyültek…  Az igazi kérdés az először is, miért és hogyan értek ide Szíriából a dzsihadisták, és miért kell ezekből az országoknak millióknak elmenekülniük.



Ezen a héten azt is bejelentették, hogy Nagy-Britaniában élénk színű karperecet kell annak viselnie, aki élelmet akar kapni. Néhány kellemetlen következménye akad:  egyes ilyen személyeket molesztáltak az utcán, írja a The Guardian. Más intézkedés szerint a brit Middlesbrough-ban a helyi hatóságok vörösre festették a menekültstátuszt kérvényezők lakta házak ajtaját. A szegregáció a rasszista gazemberek támadásaihoz vezet.
Hivatalosan vagy nem, de Európa rasszista, idegengyűlölő erődítmény lesz. Csúszunk a nihilista mentalitás felé. Az «európai vér és kultúra megőrzése» nevében radikális intézkedések követelése duplán vérfagyasztó ismerve a födrész háborúinak történetét, népességének vándorlását, a fasizmust, a genocídiumokat, az európai kivándorlások történetét… Milyen «tiszta vérről» vagy kultúráról beszélünk?
Európát egy migránsokkal túlterhelt hajóhoz hasonlítani – legalább annyira ostoba, mint felelőtlen. A múlt évi egymillió menekült az 500 milliós összlakosság 0,2%-a. Dániában a 21 300 menedékkérő kevesebb, mint a népesség 0,4%-a.
A «menekültválság» Európában irracionális és a tények által igazolhatatlan, idegengyűlölő pánikká alakult. Olyan területre visz, amely végső soron az összes állampolgári és emberi jogot veszélyezteti. 
S ami még fontosabb, a hisztéria elfedi a valódi problémát. Azt, hogy az európai államok tettestársak az agrsszív, illegális háborúkban és katonailag is beavatkoznak az általuk óhajtott rendszerváltásokban.  

David Cameron, François Hollande, Nicolas Sarkozy nemzetközi bíróság elé kell álljon a béke ellen elkövetett bűncselekményekért. Az igazi baj az, hogy az európai állampolgár nem igazán tartja hibásnak skrupulusok nélküli kormányait. A bűnösöket pedig meg kell büntetni. Ha nem állunk ellent a törvényfeletti zsarnokoknak, akkor … mellettük vagyunk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.