2016. június 30., csütörtök

Nagy-Britannia, Brexit

Az Európai Unió a külföldről érkezettek pártján áll? Na, ne vicceljük már …





«A Brexit után elszabadult a rasszista nyelvezet, a támadások megsokszorozódtak», s «megdöbbentő rasszista tettekről» olvashatuk a sajtóban. Mintha a rasszista aktusok éppen a brit referendum miatt jelentek volna meg, azokhoz pont csak erre volt szükség, és mintha ilyen szégyenletes dolgok csak Nagy-Britanniában léteznének!

Azok a fajgyűlölő aktusok érdeklik a médiát, amelyek propagandakampányuk életbentartását teszik lehetővé.

Mit akarnak ezzel? Először is: megpróbálják a jún. 23-i szavazás osztályjellegét eltüntetni (a munkásság 64 %-a a kilépésre szavazott).
Másodszor: az Európai Uniót az ide emigrált dolgozók védelmezőjének próbálják bemutatni.

Holott – éppen a sajtókampány elindulásakor – az EU Görögországban borzalmas körülmények közt parkoltatja a háború elől menekülőket, amit pedig éppen Obama, Cameron, Hollande szervezett Szíriában, Irakban, Afganisztánban. Azután ezeket fogják visszaküldeni Törökországba – annak a szégyenletes paktumnak a keretében, amit az Európai Bizottság és Erdogan kötött.

Az aktusok, amelyről a sajtó beszél, a lengyel migránsokat célozták. Rövid a kampányszervezők memóriája. 2016 februárjában éppen Cameron és az Európai Bizottság állapodott meg egy diszkriminatív lépésben az uniós országokból érkezett dolgozókkal szemben: 4 év munkavállalói jogaiktól megfosztás. Több mint egymillió dolgozó érkezett Kelet-Európából az ún. «másodlagos zónában» dolgozni. Országát, családját miért hagyta el egymillió lengyel a nagy-britanniai munkáért? Ennek nincs köze a lengyel iparnak az EU égisze folyó privatizációs rombolásához?
2009-ben a lengyel hajógyárak bezárásában a Bizottság közvetlenül vétkes, miután Lengyelországot tiltott állami segitséggel vádolta, amelyet a szent versenyképesség nevében a európai szerződések szigorúan tiltanak (a multinacionális vállalatoknak egy-egy «munkahelyteremtésért» 7-8 millió forintot nyújtott támogatást nem…).  Több tízezer elbocsátásra került sor. A mindennapokban ezt élték meg a dolgozók— migránsok vagy nem — egész Európában. Nem fogják magukat hagyni elkábítani ezzel a szégyenteljes kampánnyal.

Az Európai Unió védi ezeket a migráns dolgozókat?
Hát a UKIP xenofób Nigel Farage-e nem az Európai Uniónak, diszkriminatív és migránsellenes intézkedéseinek természetes szülötte?

Ahogy  a londoni jún. 13-i «Leave» (kilépés) munkásgyűlésen hangzott el: «Open the borders!» (Nyissák meg a határokat!), «Nemet az európai várerődítményre!».



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.