2017. április 10., hétfő

CEU-tüntetés


Este a neten nézem a tömeget, együtt skandálja: «Európa, Európa» és «Ruszkik haza», «EU-zászlót!», «Aki ugrál szabad magyar, hej, hej, hej»… A trágár rigmusokról nem is beszélve…(Rendben, biztosan volt más is …).

Amit látunk a Parlament előtt, az egy dühös, olykor őrjöngő tömeg mindössze, erős a gyanúm, hogy szándékosan hagyták felkészületlenül és magára – nehogy a dologb
ól más legyen, mint a CEU liberális értékeinek védelme.
EU? Be kell látnunk, hogy a Fidesz-komprádorburzsoázia kialakításában alapvető a szerepe. Ha "kötelezettségszegés" van, az ország fizet. Azonban nincs is több, mint más országok esetében, a középmezőnyben voltunk, vagyunk. Az EB nem lája, hogy gond lenne a jogállamisággal (http://nol.hu/.../raportra-hivta-orbant-az-europai...)
Paks? Az EU rábólintott, szerinte ezzel sincs gond (http://index.hu/.../eddig_tartott_paks_ii._vesszofutasa.../).
Ennek ellenére, amit hallunk a tüntetésen, a nemtudásnál kicsivel több azért...
A «Demokráciát!», «Elegünk van!», «Értetek is tüntetünk!» még erőtlen.
Illene megismerni az EU "bolognai folyamatát" is,(http://www.nefmi.gov.hu/felsoo.../tudastar/bolognai-folyamat), a szépencsengő mondatokról lehámozni a sallangot. Akkor ezt kapjuk: http://transform.hu/.../926-a-bolognai-folyamat-mint-a... ...
Aztán fel kéne tenni a kérdést: gondoltok-e arra, hogy a magánegyetem melletti kiállással mit támogattok? A privát oktatást. Azt, hogy gyerekeitek minőségi felsőfokú tanulmányaihoz szemeszterenként 1-2 millió Ft-os tandíjat kell fizetnetek (lehet ösztöndíjért kuncsorogni persze, egy részét talán lehet ebből állni, esetleg 15-20 évre eladósodni diákhitellel, de még ezekkel is megfizethetetlenül sokba fog kerülni, pláne több gyerek esetén). Kik azok, akiknek ez nem jelentene gondot? Hát ezért kell mélyebbre, messzebbre nézni, az eliképzés már "úton van" (a középiskolákban is), ezért kell nemet mondani mindenféle külső erők befolyásolta oktatásra, ezért kell az autonómia, ezért kell az állami ingyenes oktatás – Fidesz meg EU ide vagy oda.
Ahogy Lányi András írja: «…Nyissatok vitát végzetes külpolitikánkról! Legyetek szolidárisak a kisemmizett vidékkel! Nem a Közép-Európai Egyetemet fogják bezárni, hanem a falusi általános iskolákat és egy rakás gimnáziumot, ott tüntessetek! Az üldözött civil szervezeteket támogassátok, gyűjtsétek össze az aláírásokat a városligeti népszavazáshoz! Szervezkedjetek és cselekedjetek, ez többet ér a legjobb hangulatú tüntetésnél is!» Nyissatok végre nyilvános vitát végzetes külpolitikánkról! Legyetek szolidárisak a kisemmizett vidéki társadalommal is! Nem a Közép-európai Egyetemet fogják bezárni, hanem a falusi általános iskolákat és egy sor gimnáziumot: ott tüntessetek! Az üldözött civil szervezeteket pedig azzal támogassátok, hogy összegyűjtitek velük a százötvenezer aláírást a városligeti népszavazáshoz! Szervezkedjetek és cselekedjetek, ez többet ér a legjobb hangulatú tüntetésnél.Nyissatok végre nyilvános vitát végzetes külpolitikánkról! Legyetek szolidárisak a kisemmizett vidéki társadalommal is! Nem a Közép-európai Egyetemet fogják bezárni, hanem a falusi általános iskolákat és egy sor gimnáziumot: ott tüntessetek! Az üldözött civil szervezeteket pedig azzal támogassátok, hogy összegyűjtitek velük a százötvenezer aláírást a városligeti népszavazáshoz! Szervezkedjetek és cselekedjetek, ez többet ér a legjobb hangulatú tüntetésnél.Legyetek szolidárisak a kisemmizett vidéki társadalommal is! Nem a Közép-európai Egyetemet fogják bezárni, hanem a falusi általános iskolákat és egy sor gimnáziumot: ott tüntessetek! Az üldözött civil szervezeteket pedig azzal támogassátok, hogy összegyűjtitek velük a százötvenezer aláírást a városligeti népszavazáshoz! Szervezkedjetek és cselekedjetek, ez többet ér a legjobb hangulatú tüntetésnél.Legyetek szolidárisak a kisemmizett vidéki társadalommal is! Nem a Közép-európai Egyetemet fogják bezárni, hanem a falusi általános iskolákat és egy sor gimnáziumot: ott tüntessetek! Az üldözött civil szervezeteket pedig azzal támogassátok, hogy összegyűjtitek velük a százötvenezer aláírást a városligeti népszavazáshoz! Szervezkedjetek és cselekedjetek, ez többet ér a legjobb hangulatú tüntetésnél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.