2017. április 28., péntek

Franciaország

Front National: ki az a Jean-François Jalkh, a párt új, átmeneti főnöke?

Marine Le Pen két héttel a francia elnökválasztás második fordulója előtt bejelentette, hogy felfüggeszti "frontista" elnökségét és Jalkhnak adja át azt



Jean-François Jalkh, kép:MIGUEL MEDINA / AFP


Az eddigi alelnök, európai parlamenti képviselő, Jean-François Jalkh fogja helyettesíteni Marine Le Pent a Front national (FN) élén, ameddig amaz «elnökválasztási szabadságon» lesz és erejét annak szenteli, hogy «projektje köré gyűjtsön mindenkit»."Ez a projekt a remény, a prosperitás, a biztonság minden francia számára", jelentette ki.

Jean-François Jalkh
internetes oldalán ugrik a majom a vízbe. "Ez a patriotikus szellemű oldal óriási mértékben járul hozzá ahhoz, hogy Franciaországot a franciák érdekeinek megfelelően szerezze vissza", írja bevezetőjében az ország "szuverenitásának" védelmében, a Front national és a szélsőjobb hagyományos retorikáját használva.

A 60 éves EP-képviselő a párt egyik "örege", 1972-ben, 2 évvel annak megalapítása után már tagja lett és régebben közel állt a "Menhir"-hez (az apa, Jean-Marie Le Pen)

Párizs V. kerületében Jean-Marie Le Pen oldalán állt 1991-ben a Pétain marsall emlékének szentelt emlékünnepségen a Saint-Nicolas-du-Chardonnet templomban, melyet illegálisan foglaltak el a Fraternité Saint-Pie-X integrista katolikusai (alapítójukat az egyház 1988-ban kizárta. Szóval, nem igazán olyan "cuki", mint ami szolgálhatná a párt arculatának Marine Le Pen által magára vállal átformálását ...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.