2018. április 8., vasárnap

Nemzetközi szolidaritás: a brit vasutasok megakadályozták az Eurostar igazgatóságának sztrájktörési akcióját!


 "Ne törjétek meg a sztrájkot!"

Nagy Britannia dolgozói megakadályozták, hogy a munkáltatók megtörjék az SNCF (francia vasutak) sztrájkját.  A kegyetlen harc példás szolidaritási demonstrációja - ez az európai összetartozás, az osztály nemzetközi egysége.
Franciaországban a vasutasok a múlt hét keddjén is sztrájkoltak, ez volt a 36 napos munkabeszüntetési sorozat első mozzanata. Az Eurostar vezetése azonnal megpróbálta áthelyezni a leytoni (Kelet-London) központban dolgozó technikusokat, munkásokat a párizsi régió Landy technikai központjába.
Az SNCF az Eurostar 55%-os többségi részvényese.
A brit személyzet  két, szokatlan problémák esetén bevethető csapatból áll, ezek a «Kontingens» és a «Téli szükség» (pl. ha károsodás történik a hideg miatt).
A dolgozók kivételes prémiumot kaptak volna abban az esetben, ha Franciaországba mennek – küldetésükben világosan megjelölték számukra a célt: a sztrájkoló vasutasok helyettesítését .
A brit vasutasszakszervezet, az RMT, azonnal tájékoztatott, hogy sztrájktörési kísérletről van szó. A francia CGT a maga részéről felháborodva tiltakozott az Európai Vállalati Tanácsnál és megindította szükséges eljárást. Franciaországban illegális a dolgozók sztrájktörési céllal áthelyezése.
Az RMT szakszervezet kommunikét küldött a leytoni központba, ismertette a vasutassztrájk menetét, hogy a dolgozókat ne lehessen sztrájktörésre felhasználni.  
Az RMT, amely tagjait a Brexitre szavazásra hívta, a harcoló francia vasutasokkal szolidáris jelvényeket osztott ki, a CGT szórólapjait is terjeszteni fogja Leytonban, lobogóit kifüggeszti, csatlakozik a francia sztrájkhoz a sztrájktörés megakadályozásával.
 A cikk eredeti megjelenése : Socialist Worker


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.