2018. szeptember 24., hétfő

Európai konferencia (előkészület) 7.



Nagy-Britannia
Első hozászólás:
Július 13-i  tüntetésünk, az «Együtt Trump ellen» képes volt kifejezni a Donald Trump képviselte megosztás politikájának masszív elutasítását. A Trump fémjelezte félelmet, a brutalitást, a gyűlöletet utasítjuk el.  
A tüntetés megmutatta a brit nép eltökélt szándékát, hogy a szélsőjobboldal előtt elzárja az utat. Trump politikája már okozott elég emberi, szociális és gazdasági kárt az USA-ban, nemzetközi szinten pedig létrehozta a lőporoshordót, amelyen ülünk.
Békéről beszél és a kölcsönös egyetértésről, miközben 1200 milliárd dollárt szentel a nukleáris fegyverek modernizálására. A nagysajtó szalagcímeiben ennek kéne szerepelnie, nem a bennünket kormányzók talpnyalásának. A médiák cinkosok, amikor Trumpot látogatása alkalmából meg nem érdemelt tisztelettel lakkozzák.
Felhívnám mindazok figyelmét, akik elítélik a londoni és skóciai anti-Trump tüntetőket, hogy hősük 3-5 éves gyermeket zárat ketrecekbe. Ha ezek a tüntetések nem lettek volna, az Egyesült Királyság nemzetközi reputációja még a megérdemeltnél is rosszabb lenne.   
Trump az egész emberiség létezése számára veszélyt jelent, jelenléte országunkban gyalázat, de egyben meg is kérdőjelezi a politikai rendszert, társadalmi kultúrát, amely nemcsak lehetőséget nyújt, hanem hatalmat is az ilyen borzalomnak.  
Egész Európán keresztül kell, hogy mindnyájan EGYÜTT cselekedjünk, újítsuk meg egységmozgalmunkat Trump és fasiszta projektje ellen, integráljunk mindenkit, aki a szocializmusért, a békéért, az igazságért és legelemibb méltóságért harcol.   

John Sweeney,
szakszervezeti felelős, Labour-aktivista, július 17.

Második hozzászólás:
Csalódott voltam, hogy olyan sok baloldali politikus nem nyilatkozott meg az Európai Unió ellen. Az olyan kérdés, mint a szabad mozgás egyértelműen munkásellenes és a kizsákmányolást szolgálja egész Európában.
Számos intézkedés veszi célba a privatizációt, mint például a vízét Írországban és fogyasztásának kontrollálását. Az Európai Unió kötelezte intézkedés. Hogyan lehet ezt haladónak tekinteni?
A brit baloldal elutasítva az Európai Unió neoliberális és globalizmusbarát természetét úgy mutatja be azt, mint támogatásunkra méltó intézményt, ezzel pedig az embereket egyenesen a UKIP karjaiba taszítva. Azokat a baloldaliakat, akiknek régi antirasszista múltja van, de az EU elhagyása mellett kampányoltak, úgy mutatták be, mint korlátolt rasszista nacionalistákat, és azt állították: az EU lehet, hogy szociális lejtmenetben van ami a munkásjogokat, egészségügyet, biztonságot, stb. érinti, de persze a New Labour is egy bizonyos pontig. Holott egyiknek is, másiknak is célja a független szakszervezeti mozgalom megakadályozása.
Az EU örökre próbálja tartósítani a munkanélküliséget és a lassú «fejlődést», amely csak a szervezett munkásosztály tárgyalási hatalmának destrukciójához vezet. Az Unió csak a «konszenzusról» beszél és a döntőbíróságról.
A versenyt diktáló tőkés csoportok egyetértenek abban, hogy a dolgokat eképpen kell szabályozni. Transznacionális fasizmusról van szó, amely cukorral borított, az állami korporatizmus modelljével, ami minden mást kizár.     
Az európai tőke azt akarja, hogy az EU-ban maradjunk, holott a nép ezt elutasította, nem akar meghajolni a fenyegetés előt, a nyomásnak alávetni magát, elveti a neoliberalizmust és el akarja hagyni…




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.