2018. szeptember 30., vasárnap

Európai konferencia (előkészület) 8.



Magyarország

A magyar kormány álláspontja az Európán kívülről érkező migránsokat illetően ismert az egész világon: NEM.

Nemrégen a külügyminiszter ismét megnyilatkozott Brüsszelben a migránsok «elosztásával» szemben: «semmiképpen nem akarunk semmiféle menekültelosztási mechanizmust». Hozzátette, «ott kell őket segíteni, ahol vannak». De ugyanakkor a magyar kormány folytatja a háborúkban és megszállásokban részvételt pontosan ott, ahonnan a menekült többsége érkezik: Koszovó, Afganisztán, Közel-Kelet, Mali.

Orbán a migránskvóta-népszavazás kudarca ellenére  kitart az «etnicizmus» eszközei mellett … Valójában pedig titokban már befogadott közel 2 ezer ENSZ-menekültet, s «készen áll a vezenuelai menekülteket fogadni» – úgymond a magyar leszármazottakat! Egyébként pedig 200-250 ezer – olcsó – szerb és román munkás dolgozik már a magyarországi iparban is.  S végül ismét meg kell említenünk azt a majd’ 20 ezer harmadik országbeli gazdag személyt, aki 300 ezer eurós kincstárjeggyel vette meg tartózkodási engedélyét.

A helyzet tehát ellentmondásos. A kormány szavakban még mindig «keresztesháborút visel az Iszlám ellen» vagyis az «illegális migránsokkal» szemben (akikből a múlt hónapban egy tucat akadt) és ezentúl a menedékkérők segítése már büntetőjogi vétség – mégha  csak tanácsok adásáról, jogi segítségről is van szó.

A kormánypolitika mögött nem nehéz észrevenni a helyi uralkodó osztály szándékát, hogy erősebb, hatalmasabb legyen és a nemzetközi tőke politikájában (EU) meghatározóbb legyen a súlya.  
Ami a politikai ellenzéket illeti, az ugyanaz. Egyetlen parlamenti párt, egyetlen szakszervezet nincs, amely nyíltan szembeszállna az idegengyűlölettel szemben.

Ugyanakkor a statisztikai adatok szerint évente egy kisvárosnyi lakosság (30.000 személy) «tűnik el» évente a Nyugat felé migráció, a születések-halálesetek arányának romlása miatt. Az átlagbérek emelkednek, ez igaz (bruttó 327 500 forint); de óriási egyenlőtlenségeket rejt és főként: a közszolgáltatások egyáltalán nem hozzáférhetőek mindenki számára. A migránsellenes hisztéria tovább folyik.

Nem, csakugyan nincs helyük sem az értékeknek, sem a társadalmi haladásnak. Csak a fosztogatásnak, a gyűlöletnek, a nyomornak, a megtorlásnak - az intézkedések a kormányok, bennük a magyar kormány által oly’ nagyrabecsült európai szerződések folyományai. 
A barbárság felé menetelünk.
  
S. J. munkásaktivista, aug.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.