2019. szeptember 30., hétfő

Európai Parlament: a múlt bemocskolása




Szept. 23-án az Európai Parlament (szélsőjobboldal, konzervatív, liberális és hozzájuk csatlakozott szociáldemokrata, zöld képviselőkkel) többségi határozatként elfogadta az "Európa jövőjéért az európai emlékezet fontosságáról" című szöveget. 

Az EP "nyugtalankodik a gyűlölet emelkedése miatt Európában" és egyenesen a történelmet manipulálva a nácizmust és kommunizmust egy kalap alá veszi. A második világháborút így írja le: az az 1939-es német-szovjet megnemtámadási szerződés azonnali következménye.

A kommunizmusnak a fasizmussal összemosása nem csak a történelem újraírását jelenti, de utóbbi minimalizását, a fasiszta ideológia rehabilitációját is. A baloldal - elismerve a "létezett szocializmus" történelmének bonyolultságát, nem eltagadva civilizációs érdemeit - a sztálini korszak bűneit köntörfalazás nélküli elutasítja és elítéli, ahogyan a posztsztálinista jelenségeket is. A fasizmus azonban minden másnál nagyobb szenvedést okozott az emberiségnek, bűnére nincs feloldozás.

Jó tudnunk, hogy az egész Európában fellendült és ordas  támaszkodó mozgalmak egyre "normálisabb" jelenséggé válása nem elválaszthatatlan az Európai Unió megszorításos, privatizáló, jogfosztó politikájától.

Határozottan tiltakozunk! Ez az Európa nem a mienk – a dolgozók és népek egyenlőségén alapuló szabad Európáját!

(A IV. Internacionálé magyarországi hívei)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.