2010. augusztus 13., péntek

A POI közleménye

Független Munkáspárt(POI)
87 rue du Fbg Saint-Denis
75010 – PARIS
01.48.01.85.85
poi@fr.oleane.com

Kommüniké

A dolgozók nem csaphatóak be könnyen

Sarkozy-Fillon kormánya júliusban három ízben is olyan antidemokratikus intézkedéseket jelentett be, melyekben bűnbakokat jelölt meg.

— Július elején a burka-törvénnyel az állam a laicitás és a nők jogainak csalárd ürügyén olyan dologba avatkozott be, melyhez semmi köze nem lehet, a magánéletbe. Ez a törvény egyértelműen a népesség egy részének száműzését célozza, a közösségi elkülönülést és a közösségi feszültségeket erősíti.

— Július 28-én ismét, a Loir-et-Cherben bekövetkezett különféle eseményeket megragadva, egy egész népet, a «vándorembereket», a romákat vetette áldozatul, akik ellen személyi szabadságuk megsértését alkalmazza. A Nicolas Sarkozy elnökölte minisztertanácsi ülés határozott ténylegesen kiutasításukról, kihágás esetén «kvázi rögtön», így, rendőrségi döntéssel, a «közrend megzavarása» képzettel ez visszavonhatatlan eszközzé válik. Másodlagos intézkedéssel a kb. 600 illegálisnak nyilvánított tábor felét három hónapon belül fel akarja számolni. Ez annyit jelent, hogy állampolgáraink ezreit családjukkal együtt brutálisan elűzik onnan, ahol élnek. Nyilvánvaló a provokáció, az olyan incidencek forrása, melyekért egyedül a kormánynak kell a felelősséget viselnie.

— Végül pedig a Grenoble-ban történteket felhasználva Nicolas Sarkozy a Vichy-i kormány óta elképzelhetetlen javaslatot próbálja megvalósításra késztetni: a honosítással elért francia állampolgárság megkérdőjelezésére első ízben lenne lehetőség.

A Független Munkáspárt óvakodik ezektől az kilengésektől, melyek az összes demokratikus szabadságjogot fenyegetik. A dolgozók nem balekok. Ezzel az ürüggyel a kormány bűnbakokat akar kijelölni, megpróbálja megosztani a munkásosztályt és a fiatalokat, tehát megkontrázni a munkásellenes tervek ellen szükséges egységes küzdelmet, közöttük a nyugdíjreform ellenit.
A Független Munkáspárt a burka-törvény, a bejelentett antidemokratikus és diszkriminatív intézkedése visszavonása mellett áll ki.
A Független Munkáspárt emlékeztet arra, hogy a történelem totalitárius kilengései mindig a népesség egy részének stigmatizálásával kezdődtek. Ebben a veszélyes helyzetben, jobban mint soha azelőtt, a bármilyen eredetű dolgozók minden rétegének és szervezeteinek legszilárdabb és legszélesebb egységére van szükség a nyugdíj elleni ellenreform megakadályozására.
Párizs, 2010. aug. 1.
A Független Munkáspárt országos titkárai:
Daniel Gluckstein, Claude Jenet, Jean Markun, Gérard Schivardi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.